Hrvatska

Ministar Fuchs objavio kako će se odvijati nastava u novoj školskoj godini

Ministar Fuchs objavio kako će se odvijati nastava u novoj školskoj godini

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs objavio je detalje o održavanju nastave u novoj školskoj godini. Rekao je kako će se učenici od 1. do 4. razreda, koji su prošle godine bili u balončićima, moći donekle miješati.

-Dopustit će se izborna nastava koja je prošle godine išla kompletno online. Npr. ako u školi imate jednog vjeroučitelja, on ide od jednog do drugog razreda, prošle godine je to bilo onemogućeno. Višim razredima bit će dopušteno mijenjanje učionica, tj. korištenje kabineta, naravno, uz upute oko dezinfekcije i prozračivanje prostorije. Bit će omogućeno i bavljenje sportom unutar škola. Timovi koje škole imaju moći će biti sastavljeni od učenika i djece iz različitih razreda. Školske dvorane će i dalje biti zatvorene za rekreativne aktivnosti. Vraća se mogućenost održavanja roditeljskih sastanaka uz poštivanje epidemioloških mjera. To je bio zahtjev i učitelja i roditelja. Ostaje obveza mjerenja temperature zaposlenika i da roditelji mjere djeci temperaturu – rekao je ministar, donosi N1 televizija.

Ponovno se dopušta i školska praksa.

-Studenti pedagoških fakulteta moći će obavljati praksu pod jednakim uvjetima kao i zaposlenici u pojedinoj školi. Praksa učenika strukovnih škola dopušta se jer je bitan segment u strukovnom obrazovanju. Učenici se moraju pridržavati uputa samih firmi u kojima će provoditi školsku prasku. Na roditeljskim sastancima će se morati poštivati distanca od 2 m i nositi maske. Maske ostaju jedan od uvjeta za učenike od petog razreda nadalje ako nije moguće ispoštovati distancu od 2 m. Nošenje maske se preporučuje i kada postoji distanca. Ako je neki od učenika pozitivan, u tom slučaju ne treba čitav razred u samoizolaciju nego samo najbliži učenici. Tako bi se odlazak učenika u samoizolaciju smanjio – ističe Fuchs.

Dotaknuo se i cijepljenja.

-Nismo previše zadovoljni odazivom prosvjetnih radnika na cijepljenje. Ako izuzmemo visoko školstvo, na oko 50 posto smo – rekao je te dodao kako će necijepljeni nastavnici i profesori morati nositi maske za vrijeme nastave.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist