Koronavirus u Hrvatskoj

Nova 92 slučaja zaraze koronavirusom u županiji, od toga 51 u Domu za starije Konavle!

Nova 92 slučaja zaraze koronavirusom u županiji, od toga 51 u Domu za starije Konavle!

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 53 osobe iz Konavala, 13 osoba iz Metkovića, deset iz Dubrovnika, četiri iz Blata, po dvije iz Župe dubrovačke, Ploča, Kule Norinske, Orebića, po jednoj iz Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 36 osoba muškog i 56 osoba ženskog spola, a za njih 76 utvrđena je epidemiološka veza.

-Zbog interesa javnosti Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije ističe kako je u Domu za starije Konavle zabilježeno ukupno 51 slučaj zaraze koronavirusom. Od toga je osam djelatnika Doma, a 43 su korisnika – ističu iz Stožera.

Izliječeno je 30 osoba: 13 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, dvije iz Slivnog te po jedna osoba iz Župe dubrovačke, Ploča, Opuzena, Zažablja, Vele Luke, Trpnja i Smokvice.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 285 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 460 uzoraka. U samoizolaciji je 750 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 98 slučaja kršenja samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist