Sport

Njih 29 u borbi za mjesto prvaka!

Njih 29 u borbi za mjesto prvaka!

Prijavio se prvak, Montovjerna, zatim finalist, Solitudo. Prijevu je dostavio Penatur, koji je bio treći te Špilja '94 Danče, koja je izgubila utakmicu za treće mjesto.

Igrat će i sva četiri sastava koja su zastala prošlo ljeto u četvrtfinalu, Kamen mali, Villa Banac, Palace i Elita.
Dakle, svih osam nositelja igra i ovo ljeto. Za njih su rezervirana mjesta u glavnom turniru. Montovjerna će biti nositelj skupine 'A', Solitudo skupine 'B', Penatur skupine 'C', a Špilja '94 Danče skupine 'D'.

Za preostalih osam mjesta u glavnom turniru borit će se 21 sastav. U kvalifikacijama će igrati FUN H2O Mlini, Orašac, Elafiti, Velika riva Doli, Buža, Luka Čilipi, Čingrija, Turčin Danče, Sustjepan mali muo, Vila Šeherezada, Lozica, Plaža ispod Petke, Berdova vila, Lukovica, Kolorina, Uvalica, Sovrnja, Gjivovići Dolphins, Boninovo Jumpers, Pasjača Popovići te Daksa.

U kvalifikacijama, zna se, drugi poraz znači ispadanje. U glavnom turniru se igra po skupinama, četiri skupine s po četiri momčadi. Svatko sa svakim. Po dvije najuspješnije idu u četvrtfinale. Potom klasičan kup.

Dakle, 29 sastava je dostavilo prijave, a prijavljeno je osam terena ne računajući Porat gdje se igra sama završnica. S istoka prema zapadu: Luka Čilipi, Plat, Mlini, Porporela, Šulić, Danče, Bellevue i Gornje Čelo (Kalamota).

Ždrijeb ovogodišnje 30. Divlje lige održat će se u subotu, 13. srpnja u Portu, u sklopu završnice natjecanja Red Bull Sidrun (viktorija, tri na tri, šest je sastava izborilo završnicu, po dva iz Zadra, Splita i Dubrovnika).

Početak završnice Red Bull Sidruna je u 17.30 sati. Finale je oko 20 sati. Ždrijeb Divlje lige će se održati na brodu Tirena, koji će biti privezan uz mali muo, i to s početkom u 19.15 sati. Kuglice će ovaj put uz župana Nikolu Dobroslavića izvlačiti dubrovački sportski dvojac, košarkaš

Barcelone i hrvatski reprezentativac, Ante Tomić, najbolji centar Eurolige i španjolskog prvenstva te vaterpolist Juga i hrvatski reprezentativac, zlatni olimpijac Nikša Dobud. Za mikrofonom će biti Čolo.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist