Sport

Hrvatska futsal reprezentacija u Gospinom polju

Hrvatska futsal reprezentacija u Gospinom polju

Dvorana Gospino polje bit će domaćin uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro 2013. između reprezentacija Hrvatske i Slovačke.

Prva utakmica igra se u Slovačkoj 18. rujna dok je uzvrat na rasporedu 24. rujna u Dubrovniku, piše index.hr.
Izbornik hrvatske reprezentacije, Mato Stanković, imat će poseban motiv vođenja reprezentacije u rodnom gradu, no svjestan je da će ocjena domaćinstva ovisiti o konačnom rezultatu:

"Reprezentacija je u svakom dijelu Hrvatske odlično primljena, tako će sigurno biti i u Dubrovniku gdje imamo i iz povijesti odlična iskustva. No, i Dubrovnik će biti dobar samo ako prođemo. Puno ljudi koji ne poznaju dobro mali nogomet sada podcjenjuju Slovačku, a to nam se ne smije dogoditi. Bit će to težak susret, ali prolazan. Ne smijemo ući u utakmice kao da je već gotovo, no svakako se nadamo plasmanu na Euro."
Predsjednik Komisije za mali nogomet, Boris Durlen, ističe kako je reprezentaciji svugdje ugodno:

"Ovo je bila teška odluka za HNS obzirom da imamo odličnu suradnju s više regija u Hrvatskoj. Gdje god smo igrali prijateljske utakmice bili smo odlično primljeni. Ako se vratimo u povijest, upravo smo u Dubrovniku svladali Slovake 1998. godine na putu do Europskog prvenstva. Sada imamo i odličnu atmosferu u dubrovačkom futsalu zbog povratka Squarea u prvoligaško društvo. Očekujemo upravo takvu atmosferu i dodatni pritisak s tribina, vjerujemo kako će kompletan jug Hrvatske doći dati podršku Hrvatskoj."

Durlen je naglasio i važnost podrške rukovodstva Saveza:

"Dubrovnik je atraktivan grad koji će sigurno kao domaćin ostaviti upečatljiv dojam, u tom razdoblju je tamo i Uefina konferencija. Zahvaljujemo se čelništvu Saveza na ovakvoj odluci i prepoznavanju situacije, kao i na dosadašnjoj podršci koja nikada nije bila tako kvalitetna. U posljednjih 4-5 mjeseci uistinu smo ostvarili sve planove i programe."

Hrvatska je dodatne kvalifikacije izborila drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini 4 gdje je svladala Makedoniju i Švedsku, ne i domaćina te europskog prvaka Španjolsku. Euro 2013. se igra od 28. siječnja do 8. veljače 2013. u Belgiji, a plasman su osim Španjolaca i domaćina Belgijaca već osigurale reprezentacije Italije, Rusije, Slovenije, Portugala, Azerbajdžana i Češke.
 

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr