Koronavirus u Hrvatskoj

Njemačka maknula Dubrovačko-neretvansku županiju s liste rizičnih područja

Njemačka maknula Dubrovačko-neretvansku županiju s liste rizičnih područja

Njemačka je neke dijelove Hrvatske skinula s liste rizičnih područja, a među njima je i Dubrovačko-neretvanska županija, objavio je državni epidemiološki Institut Robert Koch ovog petka.

-Od 6. lipnja u ponoć Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Splitsko-dalmatinska više ne važe kao epidemiološki rizična područja – priopćio je Institut Robert Koch.
To znači da za one koji iz ovih dijelova Hrvatske putuju u Njemačku više ne vrijede obveze prethodne digitalne prijave, predočenja negativnog testa ili karantene. Negativni koronatest i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem, prenosi Tportal.

Za one koji dolaze iz ostatka Hrvatske i dalje vrijedi obveza shodno pravilima o putnicima iz rizičnih područja a to znači prethodnu digitalnu prijavu, negativni test kod ulaska u zemlju ili obveza karantena sve do predočenja negativnog testa nakon dolaska u Njemačku.

‘Veliko olakšanje za putnike’
-Njemačka skinula i Dubrovačko-neretvansku, uz još pet, županija s liste epidemiološki rizičnih područja. Veliko olakšanje za putnike i turiste, time i za naš turizam – napisao je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist