Koronavirus u Hrvatskoj

Niže cijene testova na COVID-19 i u Zavodu za javno zdravstvo

I u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije smanjene su cijene testova na COVID-19.

Cijena testiranja RT-PCR metodom (nalaz unutar 24 sata) je 650,00 kuna, a cijena antigenskog testiranja (nalaz unutar 2 sata) je 150,00 kuna.

Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije provodi testiranje na SARS-CoV-2: molekularnom RT-PCR metodom, brzim antigenskim testom i određivanjem protutijela u serumu pacijenta. RT-PCR metoda na SARS-CoV-2 i brzi antigenski test dokazuju prisustvo virusa. Testiranje se provodi iz uzorka brisa nazofarinksa od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak-subota).

Za antigensko testiranje nije potrebna prethodna narudžba. Za RT-PCR testiranje je potrebna prethodna narudžba. Sve informacije vezano za naručivanje možete dobiti pozivom na broj 020/341-020 (od 12:00 do 14:00) ili uputiti upit na e-mail mikrobiologija@zzjzdnz.hr. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

Serološko testiranje – dokazuje kontakt s virusom (npr. nakon cijepljenja ili preboljenja bolest). Testiranje se provodi iz uzorka krvi od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak- petak). IgM protutijela se detektiraju u fazi zaraženosti sa SARS-CoV-2 virusom. IgG protutijela nam govore o preboljenoj infekciji ili prošlom kontaktu s virusom. Rezultati ovog testa izražavaju se kvantitativno (brojčano) i mogu poslužiti za utvrđivanje stvarnog broja osoba koje su se zarazile i oporavile bez simptoma ili s minimalnim simptomima.

Cijena serološkog testiranja za IgM je 150,00 kuna, a za IgG 150,00 kuna. Za serološka testiranja nije potrebna prethodna narudžba. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

– Nalaz na engleskom jeziku, na traženje, uključen u cijenu! – naglasili su.

Pročitajte još

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija