Koronavirus u Hrvatskoj

Niže cijene testova na COVID-19 i u Zavodu za javno zdravstvo

Niže cijene testova na COVID-19 i u Zavodu za javno zdravstvo

I u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije smanjene su cijene testova na COVID-19.

Cijena testiranja RT-PCR metodom (nalaz unutar 24 sata) je 650,00 kuna, a cijena antigenskog testiranja (nalaz unutar 2 sata) je 150,00 kuna.

Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije provodi testiranje na SARS-CoV-2: molekularnom RT-PCR metodom, brzim antigenskim testom i određivanjem protutijela u serumu pacijenta. RT-PCR metoda na SARS-CoV-2 i brzi antigenski test dokazuju prisustvo virusa. Testiranje se provodi iz uzorka brisa nazofarinksa od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak-subota).

Za antigensko testiranje nije potrebna prethodna narudžba. Za RT-PCR testiranje je potrebna prethodna narudžba. Sve informacije vezano za naručivanje možete dobiti pozivom na broj 020/341-020 (od 12:00 do 14:00) ili uputiti upit na e-mail mikrobiologija@zzjzdnz.hr. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

Serološko testiranje – dokazuje kontakt s virusom (npr. nakon cijepljenja ili preboljenja bolest). Testiranje se provodi iz uzorka krvi od 7:30 do 10:00 sati (ponedjeljak- petak). IgM protutijela se detektiraju u fazi zaraženosti sa SARS-CoV-2 virusom. IgG protutijela nam govore o preboljenoj infekciji ili prošlom kontaktu s virusom. Rezultati ovog testa izražavaju se kvantitativno (brojčano) i mogu poslužiti za utvrđivanje stvarnog broja osoba koje su se zarazile i oporavile bez simptoma ili s minimalnim simptomima.

Cijena serološkog testiranja za IgM je 150,00 kuna, a za IgG 150,00 kuna. Za serološka testiranja nije potrebna prethodna narudžba. Nalazi se šalju putem e-maila, a mogu se preuzeti i osobno na šalteru Odjela za mikrobiologiju Dubrovnik radnim danom od 12:00 do 14:30 sati.

– Nalaz na engleskom jeziku, na traženje, uključen u cijenu! – naglasili su.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist