Grad

‘NIJE BITNO ŠTO NE ZNATE, NEGO ŠTO ZNATE’ Novi studenti DIU Libertas

'NIJE BITNO ŠTO NE ZNATE, NEGO ŠTO ZNATE' Novi studenti DIU Libertas

Danas je održano uvodno predavanje trećoj generaciji studenata preddiplomskog studija Turistički i hotelski menadžment DIU Libertas. Studente je pozdravio jedan od osnivača studija Milan Perić, pročelnica katedre za turizam Ksenija Keča i veliko ime dubrovačkog turizma Lukša Lucianović.

Ksenija Keča je na samome početku naglasila kako ‘rezultat studenata nije diploma kao papir, već su to znanje, vještine i kompetencije koje se steknu tijekom cjeloživotnog školovanja’.
– Vi ste mladi ljudi koji već puno znate o turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Ovaj studij je drugačiji jer nas ne zanima ono što vi ne znate, nama je bitno što vi znate, zbog toga vi učite od vrhunskih stručnjaka, ali i mi od vas – istaknuo je Perić.

Posebnost ovoga studija je u tome što profesori jesu stručnjaci u onome području kojega predavaju, a na to se osvrnuo i Lukša Lucianović.
– Posao profesora i predavanje mi je pomoglo jer ono što sam predavao mladim ljudima koji će kasnije voditi cijelu struku, to sam morao koristiti i u svome poslovanju. Nisam mogao predavati jedno, a raditi drugo, zbog toga mi je predavanje oduvijek bilo drago – istaknuo je Lucianović i dodao kako je važno ‘osluškivati sve oko sebe jer se događaju nevjerojatne stvari’.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist