Grad

NI RJEŠENJA NI PROJEKTA Obilaznica Kineskog zida izgubljena u predizbornim obećanjima!

NI RJEŠENJA NI PROJEKTA Obilaznica Kineskog zida izgubljena u predizbornim obećanjima!

Stanovnici Kineskog zida, odnosno Ulice kneza Branimira, već godinama slušaju o gradnji obilaznice koja bi im uvelike olakšala život.

Naime, ulica koja prolazi kroz naselje je ‘slijepa’, a zbog parkiranih automobila s obje strane ceste zapravo je jednosmjerna, odnosno mimoilaženje dva vozila iz suprotnih smjerova je nemoguće. Stoga se stanari i njihovi posjetitelji, a da ne govorimo o interventnim službama, kod nailaska vozila iz suprotnog smjera moraju sklanjati vožnjom u rikverc do prve ‘slobodne rupe’ i snalaziti se na sve moguće načine kako bi se dva vozila uspjela mimoići.

Tome smo svjedočili i tijekom našeg obilaska te je sasvim jasno kako bi obilaznica, kojom bi se cesta produžila i nastavila iza postojećih stambenih zgrada te tako postala jednosmjerna, uvelike poboljšala kvalitetu života ovog dijela Dubrovnika. Obilaznicu Kineskog zida u svom je predizbornom programu, onom još iz 2013. godine nosio i aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić, no u njenoj realizaciji nije se puno odmaklo.

Hoće li se i kada izgraditi te što o projektu misle sami stanovnici ovog naselja potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist