Grad

NI BOGATAŠI NISU IZUZETI OD OVRHA I Moralićeva Vila Račić – na bubnju!

NI BOGATAŠI NISU IZUZETI OD OVRHA I Moralićeva Vila Račić - na bubnju!

Ni najveće hrvatske bogataše nisu zaobišle ovrhe! Naime, Enver Moralić, jedan od 50 najbogatijih Hrvata, je pod – ovrhom.

Točnije njegova Vila Račić u Cavtatu prodaje se u ovršnom postupku na javnoj držabi po cijeni od 24,5 milijuna kuna, s tim da se ne smije prodati ispod dvije trećine procijenjene vrijednosti. Kako se ističe u očevidniku nekretnina, kuća ima svojstvo spomenika kulture. Inače, Moralić, ‘težak’ 59 milijuna kuna, je na Forbesovoj listi najbogatijih Hrvata zauzeo 25. mjesto.

Moralić je prvi čovjek PPK Kutjeva, a uz Vilu Račić na našem je području vlasnik i ljetnikovca Giorgi u Rijeci dubrovačkoj. Svojevremeno je bio u posjedu i Kuće starog kapetana, koju je prodao kralju laminata Darku Pervanu.

Osim, Moralićeve vile u Cavtatu na bubnju je na području naše Županije do kraja studenog još 45 nekretnina, među njima i dvije tvornice, šuma, kuće, stanovi, poslovni prostori… Nekretnine se prodaju ili u ovršnim (22) ili u stečajnim postupcima (24), a najskuplja se na području Dubrovačko-neretvanske županije prodaje se za iznos od 29,5 milijuna kuna. Riječ je o nekretninama u Vukovarskoj ulici u vlasništvu Astra Dubravke. Nekretnine koje u naravi predstavljaju zgradu, vrt i potok prodaju se u ovršnom postupku.

Koje su se još nekretnine našle u ovršnim ili stečajnim postupcima pročitajte u novom broju DuLista, koji se od srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist