Hrvatska

Neviđena navala na Zagreb, sljedeći na ‘Uberovoj’ listi Dubrovnik?

Neviđena navala na Zagreb, sljedeći na 'Uberovoj' listi Dubrovnik?

Nakon što je tvrtka Uber, varijanta jeftinog ‘e-taxija’ kojeg naručujete preko mobitela krenula danas u 12 u Zagrebu pokrenula se prava lavina. Ako je vjerovati zasada nepotvrđenim najavama sljedeći na njihovoj listi gradova je Dubrovnik, a ostaje tek vidjeti na koji će način cijela ta priča u Hrvatskoj funkcionirati.

Naime, svaki vozač na platformi uberX koja je pokrenuta u Hrvatskoj je ‘u potpunosti kvalificiran profesionalac s komercijalnom dozvolom, koji prolazi temeljite provjere prošlosti i liječničke preglede. Osim toga, riječ je o privatnicima koji su fleksibilni kada je riječ o odabiru radnog vremena’, stoji u njihovom priopćenju, a ako je vjerovati samom Uberu u EU, navala za Zagreb i prije pokretanja aplikacije bila je tolika da se potražnja jednostavno nije mogla zadovoljiti.

Loïc Amadò,zadužen za širenje poslovanja Ubera u središnjoj i istočnoj Europi,rekao:„Već sada smo preplavljeni potražnjom za Uber u Zagrebu jer smo već i prije pokretanja usluge zabilježili više od 13 tisuća slučajeva otvaranja aplikacije samo u Zagrebu. S takvom potražnjom primorani smo zamoliti velik broj ljudi za strpljenje tijekom prvih par tjedana jer će naši vozači partneri biti iznimno zauzeti! Takva razina potražnje prije samog pokretanja Ubera gotovo da nije zabilježena do sada u Europi.“ Dodao je kako Uber Zagrebu donosi brojne koristi koje su već predstavljene lokalnim vlastima s kojima će Uber i dalje nastaviti razgovarati o svim mogućnostima razvoja koju ova tehnološka platforma nudi.

Inače, Uber je usluga koja omogućuje bezgotovinsko plaćanje jer se sve uplate vrše uz pomoć kreditne kartice povezane s računom korisnika. To znači da profesionalni vozači više ne moraju nositi gotovinu sa sobom, a sve transakcije su u potpunosti transparentne. Na kraju svake vožnje račun se automatski šalje korisniku putem e-pošte, a uključuje cijenu po stavkama, informacije o vozaču i pregled točne rute jer se sve vožnje prate GPS uređajem.

Kako će reagirati Grad Dubrovnik i dubrovački taksisti ako Uber zaista dođe ostaje za vidjeti.
Više o Uberu možete saznati na njihovim stranicama.

Inače, Uber kao ideja rodio se jer jedne hladne noći 2008. godine njegov osnivač, Travis Kalanick nikako nisu mogli naći taksi.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović