Aktualno

NESPOSOBNOST ILI NEBRIGA? Istekao rok za grušku placu, Sanitatu kazna do 100 tisuća kuna

NESPOSOBNOST ILI NEBRIGA? Istekao rok za grušku placu, Sanitatu kazna do 100 tisuća kuna

Istekao je zakonski rok unutar kojega je Sanitat trebao donijeti odluku o najpovoljnijoj ponudi za rekonstrukciju place u Gružu! Zbog toga ovog gradskoj tvrtki prijeti kazna u rasponu od 10 do 100 tisuća kuna.
Naime, kako stoji u dokumentaciji o javnoj nabavi za rekonstrukciju place, koja je dostupna na stranicama Sanitata, ‘rok za donošenje odluke o odabiru ili odluke o poništenju postupka javne nabave iznosi 60 (šezdeset) dana od isteka roka za dostavu ponude’. Rok za dostavu ponuda bio je 15. ožujka.
Inače, treba istaknuti kako u Zakonu o javnoj nabavi stoji da se odluka o odabiru donosi ‘u roku od 30 dana od isteka roka za dostavu ponuda, osim ako je javni naručitelj u dokumentaciji o nabavi odredio duži rok’. To je, dakle, u ovom slučaju i napravljeno. Međutim, rok je – istekao!
Za to su propisane i kazne. U zakonu se, među ostalim navodi kako će se ‘novčanom kaznom od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kazniti za prekršaj pravna osoba koja je naručitelj ako ne donese odluku o odabiru u propisanom roku’.

Inače, u javnim istupim ovog tjedna predsjendik Nadzornog odbora Sanitata, gradski vijećnik Pero Vićan, rekao je kako je postupak odabira u završnoj fazi te da će se sljedeći tjedan objaviti potencijalni izvođač radova.

Dvije ponude
Podsjetimo, Sanitat je pokrenuo 21. siječnja 2022. postupak javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije Tržnice Gruž. Rok za dostavu ponuda u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji tržnice Gruž završen je 15. ožujka, a istog dana održalo se i otvaranje ponuda.
Dostavljene su dvije elektroničke ponude i to tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika u iznosu 13.596.662,60 kuna te zajednice ponuditelja: Magnum Supra d.o.o. iz Dubrovnika i Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada u iznosu 14.787.123,63 kuna.
-Postupak odabira ekonomski najpovoljnije ponude za odabir izvođača radova je u tijeku. Po pregledu pristiglih ponuda, stručno povjerenstvo će dati prijedlog dati će prijedlog za donošenje odluke o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, nakon čega će se pristupiti sklapanju Ugovora. Po donošenju odluke, ista će biti objavljena na EOJN – odgovorili su na upit DuLista iz Sanitata 5. svibnja.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist