Aktualno

DVIJE PONUDE ZA REKONSTRUKCIJU Mato Butijer bi gradio placu za 13,6 milijuna kuna

DVIJE PONUDE ZA REKONSTRUKCIJU Mato Butijer bi gradio placu za 13,6 milijuna kuna

Za radove rekonstrukcije place u Gružu pristigle su dvije ponude. Kako doznaje DuList, jedna je ponuda dubrovačke tvrtke Alfaplan građenje d.o.o., koja bi placu gradila za 13.596.662,60 kuna bez PDV-a, odnosno za 16.995.828,25 kuna s PDV-om. Druga ponuda je veća i iznosi 14.787.123,63 kune bez PDV-a, odnosno s PDV-om 18.483.904,53 kune. Nju je dostavila zajednica ponuditelja Magnum Supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. Procijenjena vrijednost radova je, podsjetimo, iznosila 18,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Treba spomenuti i kako se Elektrocentar Petek našao u središtu afere Janaf.

Javno otvaranje ponuda obavljeno je ovog utorka, 15. ožujka.

Inače, u dokumentaciji otvorenog poziva javne nabave, objavljenoj u cijelosti na službenim stranicama tvrtke Sanitat, određeni su i kriteriji za odabir ekonomski najpovoljnije ponude. Iz iste je razvidno kako će cijena ponude imati najveću ulogu pri odabiru. Od ostalih parametara za izbor najbolje ponude značajno će biti iskustvo stručnjaka. Za razliku od cijene radova za koju će se moći dobiti maksimalnih 70 bodova, stručnjak će nositi 30 bodova, a traže se i dva izvršitelja i to voditelj radova građevinske struke te voditelj radova strojarske struke. Premda za voditelja radova građevinske struke, pisali smo ranije, nije traženo nikakvo specifično iskustvo, dovoljno je da to bude čovjek s iskustvom inženjera gradilišta, nešto će se veća pažnja posvetiti odabiru voditelja radova strojarske struke budući da će on biti odgovoran za postavljanje čelične konstrukcije i tende, pa će ovaj stručnjak u svom životopisu morati dokazati da je već ranije kao voditelj radova postavljao ‘čelične konstrukcije s hidrauličnim mehanizmom.’

Iz Sanitata su naveli kako je u tijeku daljnji postupak pregleda i ocjene dostavljenih ponuda, nakon čega će se donijeti Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude te pristupiti sklapanju Ugovora o javnoj nabavi radova.

-Očekujući povoljnu turističku sezonu, a i poštujući želje korisnika usluga tržnice Gruž, planirani početak radova na rekonstrukciji očekuje se na jesen – naveli su iz Sanitata.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist