Zanimljivosti

Neobjašnjivo se debljate? Evo što bi mogao biti uzrok!

Neobjašnjivo se debljate? Evo što bi mogao biti uzrok!

San za koji nemate vremena tijekom radnog tjedna ne možete nadoknaditi vikendom, ma koliko god pokušavali. Ako noću gubite po trideset minuta kvalitetnog sna i odmora, vaša vaga vjerojatno će već za tjedan dana pokazivati veći broj kilograma, a povećava se i rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2.

Pokazalo je to istraživanje koje su proveli znanstvenici Medicinskog sveučilišta Weil Cornell u Dohi u Kataru, a koje je prezentirano na godišnjoj konferenciji Društva za endokrinologiju u američkom San Diegu, piše portal Alternativa za Vas.

Tijelo pamti svaku izgubljenu minutu sna. Osam sati sna dnevno, formula za ljepotu i zdravlje, koja se nauči još u vrtiću, pokazuje se točnijom sa svakim novim znanstvenim istraživanjem. Upravo minimalno 6 do 8 osam sati odmora mozak treba baš svake noći, kako bi se odmorio, obnovio i zadržao kvalitetu kognitivnih funkcija na najvišoj razini. Ujedno, to je vrijeme u kojem će se cijeli organizam obnoviti i tako zaštititi od visokog tlaka, pretilosti, dijabetesa i bolesti srca.

Više pročitajte na ovom linku!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist