Aktualno

Nema zabrane upisa

Nema zabrane upisa

Uklonjeni su nedostaci koje je Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje u ožujku utvrdio na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

 Podsjetimo, Agencija za znanost i visoko obrazovanje krajem srpnja donijela je Akreditacijsku preporuku za diplomski sveučilišni studij Ekonomija, kojom je predloženo izdavanje tzv. pisma očekivanja s rokom uklanjanja nedostataka od jedne godine sa uskratom upisa studenata.
 
Nedostaci zabilježeni u postupku reakreditacije u medijima su krivo protumačeni kao zabrana upisa studenata na Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, a odnosili su se na nedovoljan broj zaposlenika s punim radnim vremenom izabranih u znanstveno-nastavna zvanja.
 
Sveučilište u Dubrovniku 15. rujna dostavilo je Agenciji dokaze o ispunjavanju uvjeta određenih pismom očekivanja, što je 18. listopada potvrđeno i mišljenjem Akreditacijskog savjeta o ispunjanju traženih uvjeta.
 
Temeljem toga 27. listopada 2011. Akreditacijski savjet je predložio ministru znanosti, obrazovanja i športa da izda potvrdu o ispunjavanju uvjeta za obavljanje dijela djelatnosti Sveučilišta u Dubrovniku koji se odnosi na sveučilišni diplomski studijski program Ekonomija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.
 
Prema tome, Sveučilište u Dubrovniku ispunjava uvjete za izvođenje svih preddiplomskih i diplomskih studija u okviru Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist