Zanimljivosti

NEDOSTAJE PEDIJATARA Ni Einstein tu ne može pomoći!

NEDOSTAJE PEDIJATARA Ni Einstein tu ne može pomoći!

Otkad je naša pedijatrica dr. Vera Vukčević  otišla u mirovinu, u Lapadu je nastao opći kazin (ili bolje reći – horor za djecu)! – počinje svoje pismo naša sugrađanka, nezadovoljna s trenutnom situacijom u pedijatrijskoj ordinaciji u DOC-u u Lapadu.

Naime, ona je prošlog tjedna s bolesnim djetetom tražila liječničku pomoć pedijatrice u toj ordinaciji, a kako ističe, dočekao ju je mrak.

‘Elitni’ Grad bez pedijatra

– U vrijeme kad bi nova pedijatrica trebala raditi, a došli smo u popodnevnim satima, u ordinaciji smo naišli na mrak. A ako i zateknete nekoga tamo, nije rečeno da ćete dobiti ono po što ste došli, jer je pedijatrica tamo samo četiri sata (u smjeni od ukupno osam sati), a ona druga četiri sata dežura liječnica opće prakse (‘samo za hitne slučajeve’). Popodne bi trebala biti u smjeni i pedijatrica na Pločama, ali se na telefon nitko ne javlja, a na Domu zdravlja je pedijatrica radila u suprotnoj smjeni od lapadske. I tko nam je kriv što nama treba pedijatar popodne. I gdje sad (u ovom elitnom  Gradu) odvesti dijete koje ima febru na jedan obični pregled? – pita se ogorčena majka, a mi smo odlučili provjeriti u čemu je problem s ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom.

Gdje leži problem pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist