Zanimljivosti

ADHD Ova djeca nisu ‘zločesta’, ‘neodgojena’ i ‘lijena’, već maštovita i puna energije

ADHD Ova djeca nisu 'zločesta', 'neodgojena' i 'lijena', već maštovita i puna energije

U sklopu Tjedna ADHD-a Udruga Buđenje organizirala je večeras u Saloči od zrcala predavanje ‘Hiperaktivni sanjari’.

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3 do 8 posto školske djece. Glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost.

Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao ‘zločesta’, ‘neodgojena’ i ‘lijena’, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.

O udruzi:

Udruga Buđenje je neprofitna organizacija koja je osnovana 2004. godina, a započela je s radom u ožujku 2005. godine kada je Marko Ferek održao svoje prvo predavanje. Do sada, više od 1300 ljudi je postalo članom udruge. Udruga također surađuje i sa srodnim organizacijama u inozemstvu te je i član organizacije ADHD Europe.

Glavni cilj udruge Buđenje je ukazati da među ADHD populacijom postoje kreativni pojedinci – hiperaktivni sanjari. Od svog osnutka udruga Buđenje educira i podiže nivo svjesnosti o hiperkativnim sanjarima i ADHD-u.

Predsjednik udruge Marko Ferek diplomirao je 2003. godine na ACMT (American College of Management and Technology) u Dubrovniku. Godinu dana nakon završetka studija osniva u Zagrebu udrugu Buđenje. Održao je više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 10.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika. Autor je knjige Hiperaktivni sanjari. Gostovao je u mnogim tv i radio emisijama te raznim časopisima i novinama.

Tako je Ferek večeras u prvom dijelu izložio kroz diskusiju sve o ADHD-u, dok je u drugom dijelu od 19 do 20 sati predstavljen Sustav učenja Play Attention kojeg se moglo i osobno isprobati.

 

 

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist