Županija

‘Ne razumijemo Milanovića, nalog za mobilizaciju i radove na Prevlaci je dao DUZS’

'Ne razumijemo Milanovića, nalog za mobilizaciju i radove na Prevlaci je dao DUZS'

Pripremni radovi na prihvatnom centru za izbjeglice na Prevlaci rađeni su po nalogu ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića, mi nismo ušli u taj projekt samoinicijativno, rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović reagirajući na izjave premijera Zorana Milanovića o tome kako ‘neće biti prihvata izbjeglica u Dubrovačkom primorju’.
Cvjetinović je istaknuo kako ne može shvatiti premijera Zorana Milanovića koji je ustvrdio kako su ‘priče o ulasku migranata u Dubrovačko primorje podvala onih koji šire paniku pred izbore priželjkujući da se to dogodi’, kada je nalog za mobilizaciju i radove stigao od DUZS-a.
”Do radova je došlo nakon što je prvo održan sastanak na temu eventualnog prolaska izbjeglica kroz našu županiju na inicijativu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a potom je održan sastanak Stožera gdje smo razmatrali sve aspekte. Već dan nakon došao je Jadran Perinić koji je s nadležnim institucijama obišao Prevlaku. Potom je uslijedio nalog DUZS-a i radovi su počeli prošli petak”, rekao je Cvjetinović, te ustvrdio kako je Prevlaka državni teritorij.
”Upravo zato mi ni ne možemo ništa raditi tamo samoinicijativno. Pripremali smo se za dolazak izbjeglica, ali se nadamo da neće doći već da će svoju sreću potražiti uhodanim koridorom kojim se već kreću”, rekao je Cvjetinović.
Inače apel Vladi da zbog potencijalne štete turizmu ne dopusti eventualni prolazak izbjeglica kroz Dubrovačko-neretvansku županiju uputio je prošli petak župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, a s njime se složio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je poručio kako Hrvatska ‘mora reći stop’ kako ne bi postala humanitarni problem Europe.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist