Hrvatska

Milanović: Na jugu nema prihvatnog centra niti će ga biti

Milanović: Na jugu nema prihvatnog centra niti će ga biti

I dok se nastavlja izbjeglička kriza u kojoj je Hrvatska i dalje tranzitna ruta prema srednjoj i sjevernoj Europi, premijer Zoran Milanović reagirao je na objave da će se na jugu Hrvatske otvoriti prihvatni centar za izbjeglice te ih je demantirao što je objavljeno i na Twitteru Vlade RH.

“Poruka UNHCR-u je da ljude ne šalje južnom rutom. To bi bilo mrcvarenje, morali bi prijeći više granica, preko planina”, objavljeno je na Twitteru. Nekoliko minuta ranije objavljena je i njegova izjava da “prihvatnog centra na jugu nema i neće ga biti, to garantiram. Vrata su otvorena na sjeveru”, citira se premijera Milanovića, prenosi Vecenji.hr

– Na koncu Hrvatska ima pravo zatvoriti granicu na tom mjestu. Nemojte nas dovoditi u tu situaciju naročito kad govorimo da su vrata Hrvatske otvorena gore na sjeveru.- rekao je Milanović. Premijer Milanović je napomenuo kako se u dubrovačkom primorju neće graditi nikakvi prihvatni centri i da on to garantira.

Milanović: Kako bi bilo da ja kažem Austriji i Mađarskoj pustite Hrvatsku na miru

Premijer Zoran Milanović danas je novinarima rekao kako granični prijelaz Horgoš između Srbije i Mađarske nije još otvoren za izbjeglice i da se hrvatski granični prijelazi nisu rasteretili. Rekao je kako o izbjegličkoj krizi razgovara sa liderima Austrije, Mađarske i Slovenije, ali je upozorio kako cijela ta priča zapravo ima svoj kraj.

– S jedne strane mi je drago, da me se krivo ne shvati, da je najviše pogođena Njemačka jer je to jamstvo da će se problem ranije riješiti. – rekao je Zoran Milanović.

A za Srbiju je rekao: vidite da imate posla s državom koja bi to mogla biti, ali da ima vlast koja to ne želi. Ne govore istinu, ne drže se dogovora. Milanović je, očito se referirajući na srpskog premijera Aleksandra Vučića, rekao: – pa ne možete reći pustite Srbiju ili Hrvatsku na miru. Kako bi bilo da ja kažem Austriji i Mađarskoj pustite Hrvatsku na miru. Što to znači, da nisam država, da se samnom uopće ni ne računa? – rekao je Milanović.

‘Priča s ulaskom migranata u dubrovačko primorje je podvala onih koji šire paniku u Hrvatskoj’

Uputio je poruku lokalnim HDZ-ovcima u Dubrovniku kao i šefu stranke Tomislavu Karamarku zbog, kako je rekao, panike koju šire govoreći o ulasku migranata da područje dubrovačkog primorja. – Priča s ulaskom migranata u dubrovačko primorje je podvala onih koji šire paniku u Hrvatskoj. To rade namjerno pred izbore. Oni zapravo priželjkuju da se tako nešto dogodi. Žele zemlju uvući u nered- rekao je Zoran Milanović.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist