DuList IN

NE PROPUSTITE Četiri dana šporkijeh makarula

blank

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s desetak dubrovačkih restorana organizira Dane šporkijeh makarula od 1. do 4. ožujka 2014. godine.

Probajte to tipično dubrovačko jelo velikih zimskih festa uz bogat karnevalski program koji se održava u našem gradu baš u tim prvim danima ožujka.

Šporki makaruli su jelo od tjestenine s umakom od mesa koje je činilo osnovu pokladnih i svečarskih trpeza dubrovačkih gospara. Naziv je dobilo prema načinu posluživanja. Kad bi se pojeo umak s komadima mesa, posljednje goste zapala bi samo „šporkana“ tjestenina, «makaruli» preliveni umakom.

Vrijedno osoblje restorana Abakus (Hotel Excelsior), Cafe Royal (Hotel Pucić Palace), Domino, Gusta me, Hotela Hilton Imperial Dubrovnik, Kavane Teatar, Klarisa, Pupo, Rozario i Spaghetteria Toni pripremit će tradicionalne šporke makarule po vlastitim recepturama uz prigodne slastice i vino, a sve po povoljnijim cijenama.
Informaciju s jelovnicima i cijenama možete naći na web stranici ili u informativnim uredima Turističke zajednice grada Dubrovnika, www.tzdubrovnik.hr

Ne propustite kušati šporke makarule i uživati u bogatom karnevalskom programu Četiri dana dubrovačkog karnevala!

Pročitajte još

U SUBOTU Deseti susret ljubitelja Vespi u Dubrovniku

Dulist

Meksičko vjenčanje iz snova Fani Stipković i Fernanda Hierra

Dulist

16-godišnja Metkovka oduševila Severinu i ostatak žirija u prvoj epizodi SuperStar-a

Dulist