Aktualno

LIBERTASOVE MAPE RUVINANE Vozimo se, vozimo, vozimo po gradu…

libertas stanica004

Svake godine Libertas Dubrovnik na neki način unaprijedi svoje poslovanje. Tako se barem hvale. U ožujku su, primjerice, plasirali ‘revitaliziranu i ažuriranu mobilnu aplikaciju koja korisnicima usluga, u realnom vremenu omogućuje sve informacije o autobusnim linijama, koje su mu sljedeće stanice, ali i kada točno autobus stiže do odabrane lokacije’. Libertas app osigurava na jednom mjestu veliki broj različitih informacija, a iz Libertasa ističu kako su spremni poslušati povratne informacije korisnika i dodatno ih implementirati za bolje iskustvo korištenja aplikacije. Sjajno, zar ne? Ipak, u svijetu u kojem sve funkcionira jednim klikom, kad tak klik ‘izda’, što onda?

‘Old school’ varijanta
Osim tih hipotetskih situacija, tu su i one stvarne. Naime, i danas se veliki broj ljudi, posjetitelja Grada i okolice, odlučuje na ‘old school’ varijantu korištenja autobusnih informacija. Tako često postavljaju pitanja na Kolodvoru i na šalterima, no i posluže se mapama grada te rasporedom autobusa koji se nalaze na svakoj stanici. I tu dolazimo do problema kojeg smo dokumentirali u našoj fotokritici.

libertas stanica006
—Znaju Amerikanke kud bi, ali ne znaju kako će i kuda bus ide. Malo se ruvinalo… Pomalo! – istaknut će na Facebooku naša sugrađanka. Osvrće se na mapu koja je zaista skroz ruvinana te je problem pročitati ju i pogledati rute kojima treba ići, odnosno uopće locirati gdje se nalazite. Zamislite se u gradu u kojem ste stranac, posjetitelj, te ga prometno ne poznate. Nije lako snaći se, stoga apeliramo na javnog gradskog prijevoznika da, pred pravu užurbanu sezonu, malo prekontrolira stanice…

Iz tiskanog izdanja od 12. travnja 2023.

stanica22

Pročitajte još

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

Dulist

KRAJ TOPLINSKOG VALA? Stiže promjena, najavljena nevremena, izdana upozorenja za tri regije

Dulist

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist