HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

NE I DUBROVNIK Evidentirano je pet novih slučajeva koronavirusa

bolnica korona virus005

Nacionalni stožer civilne zaštite obratito se javnosti u 8:30 sati, konferencija je u tijeku, a odmah na početku istaknuto je kako je evidentirano pet novih slučajeva, sve importirani slučajeva i bliski kontakti oboljelih.

Radi se o dva slučaja u Osijeku, jedan u Sisku i jedan slučaj u Varaždinu te Zagrebu. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je i kako je brat blizanac drugooboljelog također ozdravio, tijekom dana bit će pušten kući.

Ukupno je 37 oboljelih.

– Do 8 tisuća kuna nije mala kazna, niti dvije godine zatvora po Kaznenom zakonu. Važno je da uvedemo nadzor nad provođenjem samoizolacije. Pokušat ćemo to napraviti kroz idućih nekoliko sati i dana – također je dodao Capek te istaknuo i to kako nema osjećaj da će Balkan biti žarište širenja koronavirusa. U ovom trenutku sve je u Zgrebu spremno na testiranje na dva punkta.

Također , u Porinu se pojavio problem sa Sirijcem koji se ne pridržava izolacije, a navodno mu je potvrđen koronavirus.

– Na granici mu je propisana mjera samoizolacije koju je u Porinu jako teško provesti te se radi o nediscipliniranoj osobi. Ne znam je li uspio smještaj u karantenu, to ćemo provjeriti – zaključio je Capek.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist