Županija

Nardelli održao sastanak s braniteljskim udrugama

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli sastao se u četvrtak s predstavnicima braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Župe dubrovačke kako bi potpisali Ugovore o sufinanciranju njihovih programskih djelatnosti za tekuću godinu. Ispred HVIDRA-e bili su Vicko Puljić i Zoran Radić , ispred UHDDR-a Župe dubrovačke Ivica Cumeljan i Ivica Matijaš, ispred UHBDDR-a Mato Balarin, Josip Krmek i Nikola Kurajica te ispred Dragovoljaca HRM-e Želimir Čizmić i Pero Matuško. U suradnji Oćine i udruga proizašlo je niz projekata, a posljednji je, kako se ističe, otvaranje spomen ploča na Gornjem Brgatu i Dubokoj ljutoj, a koje su podignute u spomen na obranu Župe dubrovačke od srbocrnogorske agresije 1991.-1995..

Jedna od glavnih tema sastanka bila je među ostalim realizacija budućeg projekta otvaranja Spomen sobe poginulima u Domovinskom ratu u sklopu nadolazeće 30. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke, kao i otvaranja Muzeja Domovinskog rata. Jedan od zajedničkih projekata je donošenje programa Općine kako bi se braniteljskoj populaciji osigurala sredstva za izradu projektne dokumentacije vezano za energetsku učinkovitost. Predloženo je da župske braniteljske udruge kvartalno održavaju međusobne koordinacije kako kako bi se iznosile ideje, rješavali problemi na koje nailaze udruge.

Pročitajte još

Župa dobila kilometar novog cjevovoda javne odvodnje

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je najbolja kongresna destinacija u Europi!

Dulist

Napreduju radovi na izgradnji Centra za obuku civilne zaštite

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija