Aktualno

Napustio nas je gospar Božo Letunić

U 76. godini života napustio nas je građevinski inženjer Božo Letunić. Dubrovačkoj javnosti gospar Božo ostat će u sjećanju kao prvi ravnatelj Zavoda za obnovu Dubrovnika, gdje je djelovao do 1994. godine. Također je bio predsjednik Društva građevinskih inženjera Dubrovnik, koje ga je nagradilo nagradom za životno djelo. Bio je i član nacionalnog Savjeta građevinskih inženjera.

Gospar Božo bio je i politički aktivan te je na lokalnim izborima 2017. godine sudjelovao kao kandidat za zamjenika SDP-ovog kandidata za župana Davora Penića. Godinu dana kasnije uključio se u rad stranke Naprijed Hrvatska.
U razgovoru za DuList početkom godine o obnovi potresom porušene Banovine, osvrnuo se na djelovanje dubrovačkog Zavoda tih prvih godina nakon potresa te istaknuo kako se u dvije godine napravilo petnaest studija.
-Snimali smo postojeće stanje. Također, proveli smo istražne radove u pojedinim objektima gdje je to trebalo. Na terenu su bili restauratori i arheolozi. Sva se ta iskustva trebaju ugraditi u zakon. Mi smo, recimo, selima i naseljima od Konavala do Rijeke dubrovačke darovali projektnu dokumentaciju. Na taj način smo ljudima dali alat, približili znanje i struku koje su se držali pa tako ni jedna kuća nije napravljena van toga – rekao je između ostaloga.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija