Županija

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Radovi na uređenju Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja u Metkoviću napreduju sukladno planiranoj dinamici, istaknuto je prilikom obilaska ovog projekta u Metkoviću.
-To je projekt koji Županija radi zajedno s Gradom Metkovićem vrijedan oko tri milijuna kuna. Zgrada će dobiti i vanjsko dizalo za pristup prostorijama Centra, obzirom da je on smješten u prostorima u kojima je i naša Dnevna bolnica. Svakako, riječ je o jednom projektu od nemjerljive važnosti. Želim ovdje zahvaliti i udruzi Prijatelj s kojom zajedno i radimo na ovom projektu i koja će za centar biti i zadužena u smislu pružanja usluga, obzirom da su za to i certificirani’ – izjavio je župan Nikola Dobroslavić prilikom obilaska radova.
Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan izrazio je zahvalnost županiji na projektu Centra.
-Ovo je naš zajednički projekt. Grad Metković sudjeluje s 250 tisuća kuna. Nažalost, u dolini Neretve imamo sve više djece s poteškoćama u razvoju. Realizacijom ovog projekta i oni će dobiti jednu adekvatnu skrb – rekao je gradonačelnik Milan.
Podsjetimo i kako su radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju započeli krajem rujna ove godine, a ugovoreni rok završetka je kraj ožujka 2023. godine. Investiciju, vrijednu tri milijuna kuna, u najvećoj mjeri financira Dubrovačko-neretvanska županija. Iznos od 360 tisuća kuna osiguran je iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Grad Metković osigurao je 250 tisuća kuna.
U obilasku radova, uz župana Dobroslavića i gradonačelnika Milana, bili su i zamjenik župana Joško Cebalo, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te predstavnici nadzora i izvođača radova.

 

Pročitajte još

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija