Županija

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Radovi na uređenju Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja u Metkoviću napreduju sukladno planiranoj dinamici, istaknuto je prilikom obilaska ovog projekta u Metkoviću.
-To je projekt koji Županija radi zajedno s Gradom Metkovićem vrijedan oko tri milijuna kuna. Zgrada će dobiti i vanjsko dizalo za pristup prostorijama Centra, obzirom da je on smješten u prostorima u kojima je i naša Dnevna bolnica. Svakako, riječ je o jednom projektu od nemjerljive važnosti. Želim ovdje zahvaliti i udruzi Prijatelj s kojom zajedno i radimo na ovom projektu i koja će za centar biti i zadužena u smislu pružanja usluga, obzirom da su za to i certificirani’ – izjavio je župan Nikola Dobroslavić prilikom obilaska radova.
Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan izrazio je zahvalnost županiji na projektu Centra.
-Ovo je naš zajednički projekt. Grad Metković sudjeluje s 250 tisuća kuna. Nažalost, u dolini Neretve imamo sve više djece s poteškoćama u razvoju. Realizacijom ovog projekta i oni će dobiti jednu adekvatnu skrb – rekao je gradonačelnik Milan.
Podsjetimo i kako su radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju započeli krajem rujna ove godine, a ugovoreni rok završetka je kraj ožujka 2023. godine. Investiciju, vrijednu tri milijuna kuna, u najvećoj mjeri financira Dubrovačko-neretvanska županija. Iznos od 360 tisuća kuna osiguran je iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Grad Metković osigurao je 250 tisuća kuna.
U obilasku radova, uz župana Dobroslavića i gradonačelnika Milana, bili su i zamjenik župana Joško Cebalo, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te predstavnici nadzora i izvođača radova.

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist