Koronavirus u Hrvatskoj

NAKON PREKIDA TURNIRA U ZADRU Čilić negativan, Čorić potvrdio: ‘Pozitivan na koronavirus’

cilic reprezentacija foto HTS Mario Cuzic 6

Nakon što je objavljeno kako je sudionik Adria Toura u Zadru Bugarin Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, Konavoski zet Marin Čilić obratio se javnosti priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

‘Nakon nedjeljnog razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz korona virus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi!’.

Nakon objave Bugarina, Šime Vicković načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije poručio je kako su infekcijom COVID-19 zaražene još tri osoba među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je tu informaciju potvrdio na svom Instagram profilu.

‘Pozdrav svima. Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na korona virus. Jako je bitno da se svi testiraju koji su bili u kontaktu sa mnom u posljednjih nekoliko dana. Jako mi je žao ako sam ikakvu štetu prouzročio. Osjećam se dobro i nemam nikakve simptome. Budite sigurni i ostanite zdravi. Volim vas sve!’, napisao je Hrvat.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist