Kultura

Nakon 30 godina Verdijev Requiem

Sedmi Dani kršćanske kulture počinju svečanim ostvaranjem u subotu 24. veljače u Sponzi.

Manifestaciju će u 19 sati otvoriti biskup dubrovački Mate Uzinić, nakon čega će uslijediti izložba slika akademskog slikara Josipa Botterija Dinija, uz nastup Dubrovačkog kvarteta. Uz otvaranje prema Pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku, posebnost ovogodišnjih Dana je jest da će se nakon trideset godina u Dubrovniku izvesti Verdijev „Requiem“ u Dominikanskoj crkvi.

– Presretni smo što ćemo uspjeti u četvrtak realizirati Verdijev 'Reguiem' – rekao je ravnatelj DSO-a Pero Šiša na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program Dana kršćanske kulture, dodavši kako je riječ o aparatu od 173 umjetnika na sceni.

– Orkestrom će dirigirati maestro Noorman Widjaja napamet jer, kako on kaže, da mu note smetaju – rekao je Šiša. Nastupit će, između ostalih, sopranistice svjetskoga glasa Rena Karimov i Jelena  Bordažić. 

Pokretač ove manifestacije je Nakladna kuća Verbum iz Splita, pokrovitelji su Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, a manifestacija se istovremeno održava u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Zadru.
 

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Predavanje akademkinje Nelle Lonza u Lazaretima

Dulist

DESETLJEĆE PUTOVANJA, GUŽVI, ŽIVOTA… ‘Autići’ Josipa Ivanovića predstavljeni mostarskoj publici

Dulist

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija