Aktualno

NAKNADNA PAMET Trgovanje političkim utjecajem  

NAKNADNA PAMET Trgovanje političkim utjecajem  

Pred dva tjedna pisao sam o nemoralu političara i ‘čuvanju municije’ – taktiziranju kada inicirati neku istragu na osnovu prikupljenih indicija, dokaza, sumnji ili čega već. Nitko imenovan na javnu funkciju ne smije kalkulirati hoće li dokaze o nezakonitostima (‘municiju’) čuvati za neko drugo vrijeme ili će postupiti u javnom interesu.

Spomenuo sam bivšeg gradonačelnika Vlahušića koji je čuvao municiju o garaži i prijetio se njome kako se približavalo izglasavanja proračuna. Pitao se (bolje reći provocirao je) tada Vlahušić zašto su lokalni HDZ-ovci ostavili Šuicu na milost i nemilost arbitraže i DORH-a te uvjeravao javnost da će, ako ne bude proračuna, ići istraga o odgovornosti za štetu koja je nastala Gradu. Suvišno je napominjati da je svatko, pa i gradonačelnik, dužan prijaviti saznanja o počinjenju kaznenog djela.

Nakon objave da je pokrenuta još jedna istraga protiv njega, bivši gradonačelnik je pokušao ‘zaspinati’: ”Ja duboko vjerujem u institucije ove države, ja sam bivši ministar i saborski zastupnik. Tukao sam se za ovu državu od prvog dana i vjerujem da je pravedna i poštena. Ne želim je dovoditi u vezu s politikom, građani su dovoljno pametni i mudri i neka pogledaju datume i sami donesu zaključke.”

Drago mi je da je bivši gradonačelnik ipak odlučio duboko vjerovati u pravednu i poštenu državu. Krajnje je vrijeme da svu municiju o garaži koju je neopravdano čuvao sve ovo vrijeme napokon preda institucijama te iste države za koju se tukao od prvog dana. Nitko od građana neće to dovesti u vezu s politikom i izborima, a ako ipak pogledaju datume, moći će samo zaključiti da je netko šest godina kalkulirao (trgovao političkim utjecajem?) čuvajući dokaze o navodnom kriminalu u ladici.

Zasigurno se ni građani nisu tukli za državu u kojoj je nepristojno raščišćavati kriminal uoči izbora.

 

 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist