Zanimljivosti

Najbolju masku imaju mali ‘Dalmatinci’ iz vrtića Pčelica

Četiri dana Dubrovačkog karnevala tradicionalno su se održavala i ove godine od 12. do 16. veljače, u nešto prilagođenom obliku zbog epidemiološke situacije, ali uz sadržajan virtualan program za sve uzraste. Ljubitelji maškarate nisu se pokolebali u novonastalim okolnostima pa su najmlađi uz pomoć svojih odgojiteljica u dječjim vrtićima stavili svoje maske te veselo zapjevali i zaplesali kreirajući video zapis ‘Maškarani vrtićki dan’, koji je obilježio početak drugog dana karnevala. Šarenim maskama i osmjesima i osnovnoškolci su ispunili ‘Maškarani školski dan’, prikazan trećeg dana karnevala. Oni najbolji od najboljih, najkreativniji od najkreativnijih, osim dobre zabave dobili su i vrijedne nagrade. Karnevalski žiri dodijelio je danas u Luži nagrade najuspješnijim maskama. Istaknuli su kako su vrtićkim grupama, u jako velikoj konkurenciji kreativnih radova, u konačnici dodijelili čak sedam nagrada, navode iz Grada Dubrovnika.

Nakon pomnog pregledavanja fotografija i video materijala, prvu nagradu, i to jednodnevni izlet u Konavle uz tratamenat, osvojio je Dječji vrtić Pčelica 2 s maskom ‘101 Dalmatinac’. Drugu nagradu osvojio je Dječji vrtić ‘Izviđač’ s maskom ‘Zmajci’, dok je treća nagrada pripala Dječjem vrtiću ‘Mala kuća’ Mokošica za masku ‘Vrapčići’. Četvrta nagrada dodijeljena je vrtiću ‘Pčelica – Opskrbni centar’ za masku ‘Šareni Japan’, peta nagrada vrtiću ‘Pčelica’ s maskom ‘Furesti – Costa Corona’, šesta nagrada Dječjem vrtiću Osojnik s maskom ‘Indijanci’, dok je sedmo mjesto odnio Dječji vrtić ‘Pčelica’ s maskom ‘Gusari’.

U konkurenciji školskih maškaranih grupa, žiri je glavnu nagradu dodijelio drugim razredima Osnovne škole Marina Držića za ‘Maske po slobodnom izboru’. Drugo mjesto pripalo je trećim razredima Osnovne škole Mokošica s maskom ‘Karnevo’, a treća nagrada otišla je 6.a razredu Osnovne škole Montovjerna za masku ‘Jež na bajkovitoj Monti’.

U posebnoj kategoriji nagrađena je najbolje maškarana obitelj na veseloj ‘Zoom zoom Faćendi od malih maškara’. Ovu laskavu titulu odnijela je obitelj Nike Kolundžija, a za nagradu će se potratati pizzom u Pizzeriji Tomato.

Ovogodišnji Ultimi od Karnevala završavaju danas projekcijom Dubrovačkih muzeja ‘Cavtajske maškarate i Dominali’ u 19 sati, kojoj će prethoditi film ‘Storije o neponovljivima – maškarate i veljuni’ u organizaciji Kinematografa Dubrovnik.

Uz ponešto izmijenjen poziv – maškarajte se ‘svakako i svakakvi’ i budite virtualno uz Dubrovački karnevo 2021., u vrijeme svega virtualnog, tako će ostati zapamćen i virtualni Dubrovački karnevo. Uz sva nametnuta ograničenja, brojni građani pratili su četverodnevni program. Rekord je uz znatnu prednost oborio Maškarani vrtićki dan s čak 8432 pregleda na službenom Facebook profilu Grada Dubrovnika, a slijedi ga Otvaranje karnevala s 3298 pregleda. ‘Zoom zoom faćendu’ do danas je pogledalo 2840 korisnika, a doseg maškaranog koncerta B&P Dubrovačkog simfonijskog orkestra je 2328 gledatelja.

Pročitajte još

SAMO PRISTIŽU! Devedest metara duga jahta ‘Lauren L’ u blizini povijesne jezgre

Dulist

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Dulist

Mladi dubrovački robotičari osvojili 3. mjesto na RoboCup Junior Zagreb 2021

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija