DuList IN

NAJAVA KINEMATOGRAFA Ciklus španjolskog filma na platnu kina Slavica

NAJAVA KINEMATOGRAFA Ciklus španjolskog filma na platnu kina Slavica

U kinu Slavica ovog su tjedna na repertoaru tri španjolske filmske poslastice.

Ciklus španjolskog filma počinje u srijedu 7. rujna u 20 i 30 sati filmom ‘Prvaci’ (Campeones), dobitnikom desetak najvažnijih nagrada na svjetskim festivalima. Prekrasna drama o Marcu, pomoćnom treneru profesionalne košarkaške ekipe koji nakon sukoba sa šefom i prometne nesreće dobije otkaz te je osuđen na 90 dana društveno korisnog rada – mora trenirati košarkašku ekipu osoba s mentalnim teškoćama. Kroz svoju nevinost, blagost i obilje dobrog humora oni će naučiti Marca o stvarima koje su uistinu važne.

Za četvrtak 8. rujna u isto vrijeme, najavljena je komična drama ‘Priča jednog Kineza’ (Un cuento Chino). Mušićavi usamljenik Roberto uzme pod svoje Juna, Kineza koji je upravo stigao u Argentinu i ne zna ni riječ španjolskog. Tražeći izlaz iz ove besmislene situacije, Roberto će otkriti rješenje svoga dubljeg problema – samoće. Film je dobitnik navažnijih nagrada Goya, Rome Film Festival, Sur Award…

Za kraj ciklusa, u petak 9. rujna, na programu je ‘I kiša također’ (También la lluvia), film kojeg je dubrovačka publika već imala priliku pogledati, a broji preko dvadeset nagrada među kojima je i nagrada publike (Berlinale) i tri statue Goye. Intrigantna je to drama o španjolskom imperijalizmu prikazanom kroz dva incidenta koja su vremenski razdvojena 500 godina. Glavnu ulogu tumači Gael García Bernal koji kao redatelj stiže u Boliviju kako bi snimio film o osvajanju Južne Amerike dok istovremeno narod prosvjeduje protiv privatizacije izvora vode.

Raspored projekcija i više detalja moguće je pronaći na stranici Kinematografa Dubrovnik.

Dodajmo još i da je ciklus španjolskog filma rezultat suradnje Ureda za kulturu Veleposlanstva Kraljevine Španjolske i Konzulata Kraljevine Španjolske u Dubrovniku.

NAJAVA KINEMATOGRAFA Ciklus španjolskog filma na platnu kina SlavicaNAJAVA KINEMATOGRAFA Ciklus španjolskog filma na platnu kina SlavicaNAJAVA KINEMATOGRAFA Ciklus španjolskog filma na platnu kina Slavica

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist