Kultura

‘NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA’ Nominacije za Marjana i Roberta

'NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA' Nominacije za Marjana i Roberta

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za ‘Nagradu hrvatskog glumišta’.

Nagrade se dodjeljuju za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti, a naša su dva Dubrovčanina ove godine dobili nominacije.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina Marjan Nejašmić Banić dobio je nominaciju za ulogu Korovođe u predstavi ‘Orestija’ Eshila u režiji Dejana Projkovskog i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu za 64. Splitsko ljeto.

U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirana je i opereta ‘Kod bijelog konja’ Ralpha Benatzkyja u režiji Roberta Boškovića i izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku. Robert je nominiran i u kategoriji za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje. U istoimenoj predstavi Jana Pogrmilović za ulogu Ottilie dobila je nominaciju za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji operete ili mjuzikla.

Vrijedi dodati kako je nominacija za sporednu žensku ulogu pripala Nataši Kopeč za ulogu Olive u predstavi ‘Pod balkonima’ Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka i izvedbi festivalskog dramskog ansambla u produkciji 69. Dubrovačkih ljetnih igara. Također, Ozren Prohić za tekst ‘Pjerin’ Marina Držića izveden u produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika nominiran je u kategoriji za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist