Kultura

DUBROVNIK ART FORUM ‘Nedostupno’ večeras premijerno u Kazalištu

Plesna predstava ‘Nedostupno’ premijerno će se u sklopu festivala Dubrovnik Art Forum odigrati ove nedjelje, 11. studenog u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati. 

Riječ je o koprodukciji Plešimeda i Kazališta Marina Držića u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, a ideju i koreografiju potpisuje Zrinka Lukčec, Nedostupno se bavi svim onim što ostaje s druge strane misli, ispod kože, u nemuštim tumačenjima događajnosti, osjećaja, želja i poriva, s onim što bismo ponekad zakopali negdje duboko i daleko, negdje gdje je nevidljivo, a ponekad izvukli iz utrobe da se raspada na svjetlu dana, i šamara nas svojom prisutnošću.

Kao lajtmotiv i polazišnu točku Nedostupno uzima mit o Orfeju i Euridiki te pojam podzemnog u umjetnosti, jednako kao i pokušaj svakodnevnog i osobnog tumačenja što nam podzemno znači: je li riječ o mutnim i tmurnim bujicama podsvjesnog/nesvjesnog, događanju s prizvukom nepoćudnog i neprihvatljivog ili o naizgled banalnim činjenicama poput tkiva koje se nalazi ispod kože – mišića, krvnih žila, kostiju, živčanog sustava…?

Kroz sukob Erosa i Thanatosa, istražujemo binarnosti živo/neživo, tjelesno/bestjelesno, ispred/iza, prošlost/budućnost. Ove opreke čini temelj propitivanja kojima se predstava bavi, pokušavajući pronaći put za izlazak iz podzemlja, nadajući se da nedostupno može izgubiti negaciju.

Pročitajte još

BALAJ, LINĐO! Festa folklora ispred dubrovačke katedrale

Dulist

‘LIBER AMICORUM’ Objavljen zbornik radova u čast profesora Iva Banca

Dulist

‘DUHOVNI MOST KNJIŽEVNIKA’ U Milanu otvorena izložba ‘Marin Držić, hrvatski Shakespeare’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija