Koronavirus u Hrvatskoj

NAČELNIK OPĆINE OREBIĆ Priželjkujemo strože mjere da se do sezone iščisti situacija

NAČELNIK OPĆINE OREBIĆ Priželjkujemo strože mjere da se do sezone iščisti situacija

Situacija sa širenjem koronavirusa u Općini Orebić nije nimalo dobra. Samo u četvrtak imali su 19 novooboljelih, ali i jedan smrtni slučaj. Osnovna škola jučer je potpuno prešla na online nastavu, dječji vrtić je zatvoren još od petka, a do ponedjeljka nema ni prikupljanja otpada zbog velikog broja zaraženih u Komunalnom poduzeću “Bilan”, piše Slobodna Dalmacija.
-Trenutačno imamo 38 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je 41 osoba. Osnovna je škola prešla na online nastavu, a komunalno poduzeće polako se ekipira, vjerujem da će u ponedjeljak normalno nastaviti s odvoženjem otpada. Prošle godine se zbog epidemije koronavirusa uopće nije odvozio krupni otpad, sada je to nedavno učinjeno i, nažalost, virus je ušao među djelatnike – rekao je za Slobodnu Tomislav Ančić, načelnik općine Orebić.
Inače, na području od Konavala do Stona nije bilo ublažavanja mjera 1. ožujka, odnosno nisu otvorene tarace ugostiteljskih objekata, a to isto vrijedi i za Dolinu Neretve.
-Tri pelješke općine (Orebić, Trpanj i Janjina) te otoci Korčula, Mljet i Lastovo još uvijek imaju onakve mjere kakve su od ublažavanja 1. ožujka. Nadzori terasa kafića su pojačani, ali očekujemo i priželjkujemo strože mjere, odnosno da terase kafića ponovno budu zatvorene. Općina ne može donijeti te mjere, to treba učiniti županijski Stožer civilne zaštite. Ovih će se dana odlučivati o novim mjerama i očekujemo da će one biti strože – poručuje načelnik Ančić.
Naglasio je kako bi strože mjere bile u svrhu da se do sezone iščisti situacija i smanji broj zaraženih.
-Smatramo da bi pooštravanje mjera dovelo do poboljšanja epidemiološke situacije – dodaje orebićki načelnik.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist