Kultura

NA VELIKOJ SCENI Kafkin ‘Preobražaj’ u teatru!

Kazalište Marina Držića nakon prošlotjedne uspješne premijere “Ne plaćamo, ne plaćamo” – ovaj tjedan najavljuje niz raznovrsnih izvedbi u teatru.

Gostovanje priznate predstave “Preobražaj” u režiji Hrvoja Korbara prema kultnom tekstu Franza Kafke je na repertoaru 25. & 26. siječnja u 19:30 sati na Velikoj sceni. Također, izvedba lutkarske predstave družine Aster “Ukleti kraljević i čelični Henrik” je 26. siječnja u 17 sati te 27. siječnja u 11 sati na maloj Sceni Bursa.

Predstava “Preobražaj” je nastala kao ispitna produkcija ADU Zagreb u ak.god. 2016. / 2017. pod mentorstvom Ozrena Prohića i Tomislava Pavkovića, nakon čega svoj život nastavlja reprizama na reviji RE:ADU i nizu međunarodnih festivala. Preobražaj iščitavamo kao dramu pojedinca – Gregora Samse, koji se jednog dana probudio preobražen u golemog kukca, ali i kao dramu njegove obitelji.

“Ukleti kraljević i ćelićni Henrik” je bajka Braće Grimm u izvedbi lutkarskog društva Aster Dubrovnik. Ovom predstavom nastavljaju niz uspješnih predstava za najmlađe u čarobnom svijetu za koji su sami članovi kreatori lutaka / režije / izvedbe. Cijena ulaznice za izvedbe na Sceni Bursa je 30kn.

Osim ovog gostovanja na repertoaru će se ovog tjedna naći reprize “Ljubavnik” (23. siječnja – rasprodano) i “Ne plaćamo, ne plaćamo” (27. siječnja u 19:30h). Kazalište će također biti domaćin još jedne Feste od klapa povodom programa u sklopu feste Sv. Vlaha te će svoja vrata mnogobrojnim glazbenicima otvoriti u četvrtak, 24. siječnja od 20 sati.

Sve informacije i rezervacije moguće suna službenoj web stranici te na e-mail: blagajna@kmd.hr ili direktnom online kupnjom putem portala ulaznice.hr.

Pročitajte još

RAZGOVOR S DUBROVAČKOM LIKOVNOM UMJETNICOM KLAROM KNEGO ‘Nerijetko se dogodi da platna posve premažem nezadovoljna nastalim’

Iva Dedo

NOVI REDATELJSKI IZAZOV Robert Bošković u Beogradu postavlja mjuzikl ‘Posljednih pet godina’

Dulist

Nasmijite se uz predstavu ‘Art’ na daskama Držićeva teatra

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija