Kultura

NA VELIKOJ SCENI Kafkin ‘Preobražaj’ u teatru!

NA VELIKOJ SCENI Kafkin 'Preobražaj' u teatru!

Kazalište Marina Držića nakon prošlotjedne uspješne premijere “Ne plaćamo, ne plaćamo” – ovaj tjedan najavljuje niz raznovrsnih izvedbi u teatru.

Gostovanje priznate predstave “Preobražaj” u režiji Hrvoja Korbara prema kultnom tekstu Franza Kafke je na repertoaru 25. & 26. siječnja u 19:30 sati na Velikoj sceni. Također, izvedba lutkarske predstave družine Aster “Ukleti kraljević i čelični Henrik” je 26. siječnja u 17 sati te 27. siječnja u 11 sati na maloj Sceni Bursa.

Predstava “Preobražaj” je nastala kao ispitna produkcija ADU Zagreb u ak.god. 2016. / 2017. pod mentorstvom Ozrena Prohića i Tomislava Pavkovića, nakon čega svoj život nastavlja reprizama na reviji RE:ADU i nizu međunarodnih festivala. Preobražaj iščitavamo kao dramu pojedinca – Gregora Samse, koji se jednog dana probudio preobražen u golemog kukca, ali i kao dramu njegove obitelji.

“Ukleti kraljević i ćelićni Henrik” je bajka Braće Grimm u izvedbi lutkarskog društva Aster Dubrovnik. Ovom predstavom nastavljaju niz uspješnih predstava za najmlađe u čarobnom svijetu za koji su sami članovi kreatori lutaka / režije / izvedbe. Cijena ulaznice za izvedbe na Sceni Bursa je 30kn.

Osim ovog gostovanja na repertoaru će se ovog tjedna naći reprize “Ljubavnik” (23. siječnja – rasprodano) i “Ne plaćamo, ne plaćamo” (27. siječnja u 19:30h). Kazalište će također biti domaćin još jedne Feste od klapa povodom programa u sklopu feste Sv. Vlaha te će svoja vrata mnogobrojnim glazbenicima otvoriti u četvrtak, 24. siječnja od 20 sati.

Sve informacije i rezervacije moguće suna službenoj web stranici te na e-mail: blagajna@kmd.hr ili direktnom online kupnjom putem portala ulaznice.hr.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist