Koronavirus u Hrvatskoj

Na snazi nova pravila za ulazak u Hrvatsku: Postoji nekoliko uvjeta, ali i rješenje ako ih ne ispunjavate

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je postojeće i uveo neke nove mjere u zemlji za suzbijanje pandemije koronavirusa. Nova pravila nisu zaobišla niti prelazak granice, prenosi Dnevnik Nove TV.

Za prelazak granice, odnosno ulazak u Hrvatsku potrebno je imati negativan PCR ili brzi antigenski test, zatim ući mogu i osobe koje su preboljele COVID-19 unutar 180 dana, ali s potvrdom nakon 11. dana od zaraze. Također, doći u Hrvatsku mogu i osobe koje su se cijepile prvom ili drugom dozom protiv koronavirusa, ovisi o cjepivu, 14 dana nakon cijepljenja.

-S obzirom na nove epidemiološke preduvjete mi ne očekujemo značajnije gužve s obzirom da će biti povoljniji uvjeti za prelazak – rekao je pomoćnik načelnika PGP Bregana Marijan Burić.

Osobama koje ne zadovoljavaju niti jedan uvjet, a žele posjetiti Hrvatsku ”odredit će se mjera samoizolacije od 10 dana”. Granicu putnici pokušavaju prijeći i s krivotvorenim testovima, ali u slučaju da službenici na granici posumnjaju da je test krivotvoren, to mogu provjeriti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo ili epidemiološku službu koji tada daju svoje mišljenje je li test valjan ili nije.

Pročitajte još

Što ako primite poziv za cijepljenje drugom dozom dok ste izvan mjesta prebivališta?

Dulist

U Hrvatskoj 491 novooboljeli, preminulo 27 osoba

Dulist

OBRAĐENA 374 UZORKA U županiji 12 novih slučajeva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija