Koronavirus u Hrvatskoj

Na snazi nova pravila za ulazak u Hrvatsku: Postoji nekoliko uvjeta, ali i rješenje ako ih ne ispunjavate

Na snazi nova pravila za ulazak u Hrvatsku: Postoji nekoliko uvjeta, ali i rješenje ako ih ne ispunjavate

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je postojeće i uveo neke nove mjere u zemlji za suzbijanje pandemije koronavirusa. Nova pravila nisu zaobišla niti prelazak granice, prenosi Dnevnik Nove TV.

Za prelazak granice, odnosno ulazak u Hrvatsku potrebno je imati negativan PCR ili brzi antigenski test, zatim ući mogu i osobe koje su preboljele COVID-19 unutar 180 dana, ali s potvrdom nakon 11. dana od zaraze. Također, doći u Hrvatsku mogu i osobe koje su se cijepile prvom ili drugom dozom protiv koronavirusa, ovisi o cjepivu, 14 dana nakon cijepljenja.

-S obzirom na nove epidemiološke preduvjete mi ne očekujemo značajnije gužve s obzirom da će biti povoljniji uvjeti za prelazak – rekao je pomoćnik načelnika PGP Bregana Marijan Burić.

Osobama koje ne zadovoljavaju niti jedan uvjet, a žele posjetiti Hrvatsku ”odredit će se mjera samoizolacije od 10 dana”. Granicu putnici pokušavaju prijeći i s krivotvorenim testovima, ali u slučaju da službenici na granici posumnjaju da je test krivotvoren, to mogu provjeriti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo ili epidemiološku službu koji tada daju svoje mišljenje je li test valjan ili nije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist