Politika

Na Prevlaci i dalje blokada, Dobroslavić i Korda poručili: Hrvatska policija se ne treba bojati građana!

Prevlaku se ne treba zatvarati ako se tamo zaista radi policijski kamp jer se hrvatska policija ne treba bojati hrvatskih građana, poručio je u srijedu župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji je u pratnji načelnik općine Konavle Luke Korde ponovno obišao Prevlaku nakon što je HDZ-ovo izaslanstvo u utorak tamo dočekala policijska blokada.

Dobroslaviću i Kordi koji su kako su istaknuli došli i danas provjeriti je li Prevlaka zatvorena, policija ponovno nije dopustila prolaz, a novinarima su poručili kako ‘ne znaju po kojem se to zakonu događa’.
”Nije nam jasno zbog čega je zabranjeno kretanje po prostoru Prevlake, koji je od odlaska snaga UN-a 2002. godine otvoren za javnost. Znamo da se ovdje pripremao prihvatni centar za izbjeglice, a nakon toga smo čuli laž ministra unutarnjih poslova da se na Prevlaci priprema kamp za policiju. Ako se uistinu priprema policijski kamp onda to zasigurno ne treba zatvarati za građane Republike Hrvatske jer se hrvatska policija ne treba bojati svojih građana”, rekao je župan Nikola Dobroslavić te upitao tko će platiti ovaj predizborni spin SDP-a.
Načelnik općine Konavle Luka Korda upozorio je kako ovim postupkom Hrvatska krši međunarodni ugovor o razvojačenju Prevlake i potvrđivanju pripadnosti Hrvatskoj te pojasnio kako po međunarodnom ugovoru na prostoru pet kilometara od granice ne može biti nikakva vojna već samo turistička namjena.
”Ovo je za mene turističko mjesto, ovo je park Prevlaka i ovo je katastrofa da mi nemamo pristup vlastitoj zemlji. Ako je točno da je ministar htio baciti prašinu u oči, svaka mu čast jer nam je otvorio oči, a on i premijer vjerojatno ni ne znaju gdje su Konavle. Siguran sam da je ovim mladim momcima, policajcima još i gore nego nama jer moraju Hrvatima priječiti slobodno kretanje u njihovoj državi”, poručio je Korda.
Inače, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se u srijedu na blokadu nazvavši HDZ-ovce i Tomislava Karamarka koji je u utorak trebao obići Prevlaku ”turističkom skupinom”. Prema njegovim riječima, upravo u trenutku njihova dolaska uspostavljana je policijska baza zbog čega je cesta zapriječena, tvrdi Ostojić.

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija