Politika

KLGB SRĐ JE GRAD ‘Je li Mato Franković još jedan glasnogovornik golfera!?’

Maro Kristić

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za medije povodom jučerašnjeg sastanka vezano za subinu Muzeja Domovinskog rata na Srđu. Priopćenje donosimo u nastavku:

– Dubrovačkom dogovoru očigledno niti vrijeme predizbornih kampanja ne predstavlja ništa ukoliko su viši interesi u pitanju. Tako se čini da predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković sve više počinje sličiti gradonačelniku Andru Vlahušiću. Hoće li, pak, ta metamorfoza doseći granicu da ih više nećemo moći raspoznati – vidjet ćemo.
U međuvremenu, ono što je postalo posve jasno na još jednom sastanku koji je jučer bio upriličen u Gradu Dubrovniku vezano uz sudbinu Muzeja domovinskog rata na tvrđavi Imperial jest da predsjednik Gradskog vijeća nastoji zaobići Zaključke koje je Gradsko vijeće donijelo na sjednici od 25. i 27. srpnja 2015. Pošto se stvar već pretvara u teatar lošeg ukusa još jednom moramo upoznati predsjednika Gradskog vijeća s njegovom osnovnom zadaćom, a to je štititi i provoditi odluke Gradskog vijeća – navode u priopćenju KLGB Srđ je Grad, podsjetivši još jednom na zaključak koji ‘nedvosmisleno kazuje da je odluka Gradskog vijeća da se Muzej Domovinskog rata osniva i smješta u središnji dio Tvrđave Imperial’.

– Iako predstavnici Razvoj Golfa, ali i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (čitaj Andro Vlahušić) sav ovaj teatar rade kako bi braniteljima prodali snove o 1200 m2 za Muzej u zapadnom bastionu, zaboravljaju da tvrđava nije simbol obrane i ponosa samo braniteljske populacije nego svih građana Grada Dubrovnika.
Ukoliko je Ugovor o koncesiji bio potpisan u svrhu obrane digniteta Domovinskog rata u Dubrovniku u kome je Muzej trebao zauzeti svečano središnje mjesto, podlo guranje Muzeja u prostor zapadnog bastiona, kako Muzej ne bi smetao planovima investitora da središnji dio i istočni bastion pretvore u tvornicu novca, potez je koji vrijeđa i omalovažava sve čestite građane Dubrovnika. I tome treba jednom reći – „DOSTA!“
Postojeće Gradsko vijeće svojim je zaključcima doista i poručilo „DOSTA(!)“, ali Dubrovački dogovor ne miruje i baca sjeme pomutnje tamo gdje je SLOGA nekoć bila najpotrebnija.
Ništa njima nije sveto! Vjerujući da će se u konačnici sve dobro završiti po pitanju zaštite digniteta Domovinskog rata želimo poručiti glavnim akterima ove predstave da ako nam je gradonačelnik uvelike prihvatio ulogu slavnog baruna Minhauzena, nadamo se da se Mato Franković, poput glavnog lika Kafkinog „Preobražaja“, ipak neće jednog jutra probuditi kao veliki – kukac – zaključili su u priopćenju kojeg u ime liste KLGB Srđ je Grad potpisuju Maro Kristić, Ljubomir Nikolić i Ivan Viđen.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist