DuList IN

NA PONOS GRADU Dubrovački volonteri istaknuli se u europskom projektu Du Motion

NA PONOS GRADU Dubrovački volonteri istaknuli se u europskom projektu Du Motion

Ovo je sjajan način za upoznati nove ljude, zabaviti se i naučiti nešto novo. Osjećaj da doprinosimo zajednici i radimo nešto stvarno korisno, baš je ispunjavajući – neki su to od dojmova četrdesetak dubrovačkih volontera koji su proteklih pola godine bili uključeni u europski projekt edukacije volontera na sportskim natjecanjima čiji je nositelj Du Motion. Nakon odslušanog teorijskog dijela, volontirali su na nizu domaćih i regionalnih trkačkih događaja – utrkama Runway Run i Lapad Run Dubrovniku te sarajevskom, splitskom i bokeškom polumaratonu.

– Ponosno možemo istaknuti kako su upravo naši volonteri prvi odradili sve svoje obveze u sklopu europskog projekta. I ne samo da su ih odradili prvi, već su sudjelovali i na najvećem broju sportskih događanja od svih sudionika projekta. Možda će zvučati neskromno, ali zapravo nismo ništa manje ni očekivali, jer se svojom energijom i entuzijazmom uvijek iznova dokazuju i na utrkama u Dubrovniku te itekako doprinose dobroj reputaciji koju Du Motion i naš grad uživaju među trkačima iz cijelog svijeta – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Vrijedi istaknuti kako su edukacija i trkačke manifestacije na kojima su volonteri imali prilike primijeniti usvojeno znanje, održani u otežanim okolnostima zbog brojnih epidemioloških mjera i kašnjenja pojedinih aktivnosti. No sve to dobra je priprema za veliku međunarodnu volontersku konferenciju planiranu za početak svibnja 2022. u Dubrovniku, kada će zajedno s volonterima iz Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske imati priliku izmijeniti iskustva i volontirati na šestom izdanju Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist