Grad

Na Lokrumu 7 tisuća posjetitelja više nego lani

Na Lokrumu 7 tisuća posjetitelja više nego lani

Javna ustanova Rezervat Lokrum završila je s radom za sezonu 2014. Ostvareni su izvrsni rezultati i rast broja posjetitelja veći od 5 posto usprkos razmjerno lošim meteorološkim uvjetima ovog ljeta.

Ukupan rast prihoda od prodaje karata veći je za 1,6 milijuna kuna u odnosu na 2013. godinu te u 2014. bruto prihod od prodaje karata iznosi 8,76 milijuna kuna.

Ovim rezultatima treba pridodati i čak 20 tisuća polazaka na Lokrum koliko su ostvarili Dubrovčani koristeći pogodnost četiriju besplatnih vožnji.

Time je ukupan broj posjetitelja otoka Lokruma u 2014. godini dosegao brojku od 160 tisuća a Rezervat Lokrum prevezao je još 50 000 putnika s kruzera na relaciji Gruž – Grad.

Tijekom zime posjet Lokrumu bit će moguć, ukoliko dozvoljavaju vremenski uvjeti, samo za grupe s vodičem i uz prethodnu najavu najkasnije dva radna dana prije planiranog putovanja.

Do početka sljedeće sezone Ustanova planira ulaganja u plovni park, uređenje prostora crkve sv. Marije te radove hortikulturnog uređenja vrtova, popravke staza i postavljanje klupa, a i građevinski radovi na drvenim kućama nekadašnjeg „Državnog odmarališta“ bit će gotovi ove jeseni.
Posjetiteljima ćemo Lazaret u potpunosti učiniti dostupnim, a otvorit ćemo i dvije veće prostorije u kompleksu samostana u kojima će biti postavljene trajne izložbe.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist