Zanimljivosti

NA DIJETU OD PONEDJELJKA? Ne odgađajte, evo kako početi jesti zdravije odmah

NA DIJETU OD PONEDJELJKA? Ne odgađajte, evo kako početi jesti zdravije odmah

Kada želimo nešto promijeniti prvi korak uvijek je najteži, a baš zato početak ostavljamo za ponedjeljak ili pak za novu godinu, pa tako često pomičemo rokove kada ćemo početi zdravije se hraniti.

Proces mršavljenja individualno je putovanje, ali pravilo koje kaže da trebamo imati uravnoteženu prehranu i biti fizički aktivni univerzalna je istina koja vrijedi za sve ljude, piše Zadovoljna.hr. Iako zvuči jednostavno, početi jesti zdravije najveći je izazov.

Kako bi vam taj izazov olakšali izdvajamo savjete koji će vam pomoći da krenete odmah:

Nemojte držati hranu na stolu

Večer je najizazovniji dio dana što se tiče nesmotrenog grickanja. Ako ste upalili Netflix, a na stol stavili slatkiš ili grickalicu, vjerojatno ćete za njome i posegnuti.

Ne preskačite doručak

Zdrav doručak bogat vlaknima zasigurno će pomoći u mršavljenju. Po jutru se dan poznaje, poznata je uzrečica, koja je primjenjiva u ovom kontekstu. Istraživanja su pokazala da ćemo nakon zdravog doručka vjerojatnije cijeli dan jesti zdraviju hranu.

Smanjite unos zasićenih masti i šećera

Ne morate se odreći hrane koju volite, ali generalnu zdravstvenu sliku možete popraviti ako smanjite unos zasićenih masnih kiselina i rafiniranih šećera.

Pazite što pijete

Ako prestanete piti sokove, a posebno one gazirane i zamijenite ih vodom i nezaslađenim čajevima, zasigurno ćete vidjeti rezultate nakon nekog vremena. Alkohol također ne pomaže mršavljenju, pa biste trebali kontrolirati unos alkohola ili birati alkohol koji sadrži manje kalorija, poput bijelog ili crnog vina. Usporedbe radi, u 100 ml džina ima oko 230 kalorija, dok u 100 ml bijelog vina ima 80.

Pročitajte još

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist