Aktualno

NA DANAŠNJI DAN U sudaru Aurore i Ilirije izgubljeno je deset života

Na današnji dan, 6. svibnja 1992. godine točno u 16.43 sata dogodila se jedna od najvećih katastrofa u modernoj povijesti Dubrovnika – sudar broda Aurora i trajekta Ilirija, koji su zbog straha od agresorske vatre u punoj brzini uplovljavali u luku.

Manja Aurora, tada u vlasništvu Atlasa, u trenu je potonula, a poginulo je i deset putnika, od kojih troje djece. Plovila je na ruti između grada i tada još uvijek okupiranog Cavtata. Poginuli su Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum. Do današnjeg dana nitko nije odgovarao za njihovu smrt.
Zastrašujuće fotografije havarije slikao je fotograf Darko Vrbica, koji je u trenutku tragedije bio putnik na Jadrolinijoj Iliriji.

Povodom 31. obljetnice ove tragedije, za stradale će se položiti vijenci u gruškoj luci, ove godine iznimno u 16:30. U 17 sati je misa zadušnica za sve poginule u crkvi svetog Vlaha.

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija