Aktualno

ŠKOLA U PRIRODI Lapadski četvrtaši proveli četiri dana bez mobitela!

ŠKOLA U PRIRODI Lapadski četvrtaši proveli četiri dana bez mobitela!

Učenici svih četvrtih razreda Osnovne škole Lapad otišli su na četverodnevni izlet u Liku i Gorski kotar bez mobitela. Naime, djeca su svoje mobilne uređaje ostavili kod kuće, dok su učiteljice, tijekom cijelog izleta, bile na raspolaganju odgovarati roditeljima na pozive i poruke, ali i omogućile djeci da se jave svojim
roditeljima kada god to oni požele.

One su ih čak i fotografirale pa djeci neće biti uskraćene uspomene iz Škole u prirodi. Na ovaj način se željelo potaknuti djecu na druženje i razgovor s vršnjacima, uživanju u okolini i prirodi te međusobnoj igri uživo, a ne preko mobitela. Ovu odluku podržala je većina roditelja i prihvaćena je na roditeljskom sastanku.

Djeca su se s izleta vratila u petak navečer i kako nam govori jedan od roditelja, oduševljena su. Rasterećeno su uživala u prirodi i međusobnom druženju, a roditelji su o svemu bili svakodnevno informirani budući da je njihova učiteljica svako malo slala grupne i pojedinačne fotografije.

Ovo je svakako pohvalan i dobar primjer, budući da nas, riječima magistre psihologije Maje Hatvalić Capurso, provođenje više sati dnevno pred ekranom, uglavnom mobitela, na neki način isključuje i udaljava od stvarnih odnosa sa stvarnim ljudima koji su oko nas pa je moguće da dijete koje je u školi i dalje više gleda svoj mobitel, nego što razgovora i druži se s prijateljima iz razreda.

Upravo s magistrom, inače kognitivnobihevioralnom terapeutkinjom u Polikinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece Dubrovnik razgovarali smo na temu nove epidemije – predoziranja takozvanim ‘plavim svjetlom’. Više možete pročitati u tiskanom izadnju DuLista od 3. svibnja.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist