Aktualno

65. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Bruna i Luka državni prvaci!

natjecanje mladi ehnicari1

Mladi tehničari Luka Marković i Bruna Kozina državni su prvaci!
Naime, u Vodicama je održana državna razina 65. natjecanja mladih tehničara. Ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko 7.000 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Najbolja 256 mlada tehničara su se natjecala na državnoj razini, među kojima je bilo i 10 učenika iz naše županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u trinaest područja tehničke kulture, a u devet područja su se natjecali naši mladi tehničari.
Kako javljaju iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara naši učenici su ostvarili zapažene rezultate i doma se vraćaju s dva naslova državna prvaka. Luka Marković iz Osnovne škola Mokošica s mentorom Boškom Ćorkom je osvojio naslov državnog prvaka u području Strojarske konstrukcije, a Bruna Kozina iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića s mentoricom Marinom Nikolić naslov državne prvakinje u području Fotografija.

Osim njih dvoje na državnoj razini 65. natjecanja mladih tehničara su sudjelovali: Iva Lučić u području Maketarstvo i modelarstvo i Lara Šurković u području Modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina iz Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika s mentoricom Nives Radović, Matej Burin u području Elektronika i Orsat Kralj u području Robotika s mentorom Josipom Misirom iz Osnovne škole Župa dubrovačka, Luka Bebić iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića u području Obrada materijala, Anđela Bjeliš iz Osnovne škole Opuzen s mentoricom Tomislavom Ivanković u području Strojarske konstrukcije, Tamara Gavranić u području Graditeljstvo s mentorom Zoranom Sardelićem iz Osnovne škole Blato, te Lovro Kesić iz Osnovne škole Lapad u području Elektrotehnike s mentoricom Fany Bilić koja je bila i članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.

Natjecanje mladih tehničara jedno je od najstarijih natjecanja učenika osnovnih škola, ali i jedno od najzahtjevnijih natjecanja učenika osnovnih škola. Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist