AktualnoKome zidine

Muratti: Ponašanje DPDS-a ima prijeteći sadržaj

Muratti: Ponašanje DPDS-a ima prijeteći sadržaj

Predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti uputila je odgovor predsjedniku Društva prijatelja dubrovačke starrine Hrvoju Macanu.

Odgovor prenosimo u cijelosti:
 
– Poštovani gospodine predsjedniče, sukladno Vašem dopisu od 3. travnja 2012., kojim mene kao predsjednicu Gradskog vijeća upozoravate kako je gradonačelnik svojim dopisom upućen Vama 30. ožujka 2012. sebe, kako kažete, „opet doveo u situaciju potencijalnog izlaganja primjeni odredbi kaznenog zakonodavstva Republike Hrvatske, i to članka 337. Kaznenog zakona (kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti) te stoga prepuštamo Vama procijeniti u kakvoj se situaciji nalazite, a imajući u vidu odredbu iz članka 300. stavka 2. Kaznenog zakona (neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela), zaista mi nije jasno na čemu temeljite Vaše tvrdnje.
Naime, svojim dopisom gradonačelnik je izrijekom kazao „uzimajući u obzir imperativ kvalitetnog upravljanja dubrovačkim zidinama, a nakon niza sastanaka održanih s predstavnicima Ministarstva kulture Republike Hrvatske na ovu temu, p r e d l a ž e m usvajanje sljedećih mjera….“. Isto tako gradonačelnik svoj dopis završava „ovim putem također p r e d l a ž e m organiziranje sastanka u terminu kojeg ćemo naknadno dogovoriti, na temu predloženih mjera i terminskog plana njihove provedbe, kao i drugih otvorenih pitanja iz područja odnosa Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine“, pa se uistinu pitam od kuda pravo udruzi građana da prijedlog gradonačelnika za razgovorom i dogovorom okarakterizira kao kazneno djelo, upozoravajući i predsjednicu Gradskog vijeća na eventualno počinjenje istog.

Ovakvo ponašanje Društva prijatelja dubrovačke starine ima prijeteći sadržaj što nikako ne mogu podržati ni odobriti. Kao predsjednica Gradskog vijeća očekujem suradnju i civilizirano rješavanje svih eventualnih sporova.

Duboko vjerujem da ćete i sami uvidjeti apsurdnost Vašeg pisma i da ćete na dobrobit Grada i građana sjesti i razgovarati o svim mogućim prijeporima kako bi zajednički našli najbolja moguća rješenja.- navodi u svom odgovoru koji je objavljen na internetskim stranicama Grada Dubrovnika Olga Muratti.

 

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist