Aktualno

Bandjera određuje vlast!?

Bandjera određuje vlast!?

Grad Dubrovnik je uz pomoć zaštitara i policije, na sveopće čuđenje brojnih turista koji borave u Dubrovniku, poduzeo sve mjere kako bi se poštovao zakon.

Objašnjenje je to gradonačelnika Andra Vlahušića vezano za jutrošnju akciju postavljanja bandjera Grada Dubrovnika na Gradske zidine. Na pitanje je li bilo potrebno sve to izvesti na takav način, u prisustvu zaštitara, policije, kidanjem katanaca… rekao je sljedeće:

– Nije trebalo doći do toga na ovakav način da se poštivala odluka Gradskog vijeća. Gradsko vijeće je još prošle godine jednoglasno, uz prisustvo svih vijećnika, donijelo odluku gdje i na kakav način trebaju biti zastave Grada Dubrovnika. Grad Dubrovnik je grad opasan zidinama, a vlast u gradu uvijek ima onaj čija je zastava od kako je svijeta i vijeka – objasnio je Vlahušić svoj potez.

Upitan na koji je način Grad kominicirao s DPDS-om rekao je „na fin i pristojan način“.  
– Na fin i pristojan način prošle godine, na fin i pristojan način prošli tjedan Društvo prijatelja dubrovačke starine je zamoljeno da poštuje odluke Gradskog vijeća, što nisu učinili i danas se zastava Svetoga Vlaha vijori na onome što dubrovačko jest, a to su Gradske zidine – zaključio je Vlahušić, dodavši kako odgovor Društva nije bio u skladu sa zakonom, dok je gradska uprava pravila sve zakonite odluke.

– Sve što radimo, radimo u skladu sa zakonom. Grad Dubrovnik svojim odlukama štiti svoje vlasništvo – rekao je i naglasio kako se iz gradskog proračuna 22 posto novca ili 60 milijuna kuna odvaja za kulturu i baštinu. Time je valjda mislio kako će otkloniti svako pitanje o tome na što Grad Dubrovnik troši svoj dio prihoda od ulaznica na zidine. Jer 18,5 milijuna kuna koliko se od lanjskog prihoda slilo u proračun troši se nenamjenski, a ne kako je Vlahušić sada već davne 2009. godine govorio da će se trošiti u obnovu baštine.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist