Zanimljivosti

‘Mura Incognita’ u Lazaretima: predstavljena burna povijest šibenskih utvrda

Iz Tvrđave kulture Šibenik na izložbi “Mura Incognita: nepoznata utvrđenja Šibenika i okolice” proteklog vikenda predstavili su u Lazaretima burnu i nedovoljno poznatu povijest šibenskih utvrda uz brojne zanimljive podatke, fotografije, nacrte i pronađene predmete.
U sklopu otvaranja izložbe Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, održala je predavanje „Baština kao pokretač razvoja: model upravljanja kulturnom baštinom na primjeru šibenskih tvrđava“ upoznavši dubrovačku publiku s izvanredno uspješnom revitalizacijom šibenske kulturne baštine.
Subota je bila namijenjena najmlađim posjetiteljima koji su na radionici izrade novca i programu Fortress VR Game Room naučili kako se kulturna baština može proučavati na zabavan i pristupačan način. Izložba “Mura Incognita: nepoznata utvrđenja Šibenika i okolice” otvorena je do 18. travnja.
-Pridužite nam se u istraživanju fascinantne povijesti i baštine prekrasnog Šibenika! – navode iz Lazareta.
Foto: Lazareti – kreativna četvrt

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija