Zanimljivosti

MREŽNA PLATFORMA KNJIŽNICA Hrvoje Mesić vodit će e-pripreme za državnu maturu iz fizike

blank

Dubrovačke knjižnice uspostavile su mrežnu platformu udaljenog učenja priprema za državnu maturu iz fizike koje počinju od subote, 21. studenoga 2020. godine s početkom u 9 sati, a vodi ih fizičar Hrvoje Mesić. Tečaj je besplatan i održava se putem neposredne komunikacije s predavačem, odnosno preko aplikacije za udaljeno učenje MS Teams. Naime, fizika je najčešće traženi izborni predmet na maturi, a ‘E-pripreme za ispit državne mature iz fizike’ kreću kako bi pripremile učenike za ono što ih čeka na maturi, a vježbat će se konkretni zadaci iz fizike koji se protežu kroz četverogodišnje školovanje.

Pozivaju se svi maturante i ostali zainteresirani da do četvrtka, 19. studenoga 2020. do 23.59 sati, pošalju prijavu na mail press.dkd@gmail.com nakon čega će im se poslati poveznica preko koje će sudjelovati u tečaju. Za sva pitanja Dubrovačke knjižnice stoje na raspolaganju.

Da bi se položila državna matura, po gimnazijskom programu moraju se položiti tri obvezna predmeta: hrvatski, matematika i strani jezik. Međutim, mnogi fakulteti traže da se uz tri obvezna položi još barem jedan izborni predmet, a to je najčešće fizika. Iako su dostupni brojni interaktivni kvizovi za samostalno rješavanje i provjeru znanja, ovaj tečaj održava se putem neposredne komunikacije s predavačem. Na ovaj način učenici se mogu uključiti u nastavu s mogućnošću postavljanja pitanja, dodatnih pojašnjenja, zahtijevati sporije izlaganje i pitati sve što ih zanima. Dobit će ne samo točna rješenja zadataka nego i način rješavanja s gradivom potrebnim da se do tih rješenja dođe.

Podsjetimo, Hrvoje Mesić vodio je dvije godine za redom (2018. i 2019.), petodnevnu manifestaciju ‘Dani fizike u Dubrovniku’ u okviru kojih su se održavale radionice s pokusima iz fizike za učenike dubrovačkih osnovnih škola pod nazivom ‘Ljepota fizike: Betinim stopama’. Manifestaciju su organizirale Dubrovačke knjižnice, kao idejni začetnici manifestacije ovoga tipa u Hrvatskoj, u suradnji s Udrugom za promicanje prirodoslovlja ‘Prirodopolis’.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1878. Rođen prvi dubrovački ilirac Antun Kaznačić

Dulist

PRVI PUT ZAJEDNO NAKON 37 GODINA 8.c prebirao po uspomenama iz školskih klupa

Dulist

Otvorena izložba slika Ratka Rudića

Dulist