DuList IN

‘MOTOROM IZNAD OBLAKA’ Putopisno predavanje Ksenije i Borisa Rukavine

'MOTOROM IZNAD OBLAKA' Putopisno predavanje Ksenije i Borisa Rukavine

Svjetski putnik i putopisac Boris Rukavina i njegova vjerna životna i moto suputnica Ksenija gosti su prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom koje će se pod nazivom ‘Motorom iznad oblaka’ održati u utorak, 13. veljače s početkom u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Ksenija i Boris Rukavina 2022. godine zaputili su se na 56 dana i 18.000 kilometara dugo putovanje motorom od Zagreba do Pakistana u kojem su proveli dvadeset dana i prešli gotovo 5000 kilometara kroz pokrajine Balučistan, Pandžab, Hajber – Pahtunva, Gilgit Baltistan kao i kroz teritorij glavnog grada Islamabada. Provezli su se po cijelom Karakorum Highwayu sve do granice s Kinom na 4700 metara visokom prijevoju Kundžerab. Putem su vozili između tri velika planinska lanca: Himalaja, Karakoruma i Hindukuša, kao i po pakistanskim pustinjama Karan i Tali. Na predavanju Boris Rukavina će – uz svesrdnu Ksenijinu pomoć – upoznati publiku s bogatstvom pakistanske kulture, ljepotom pejzaža i nevjerojatnim iskustvima doživljenima u ovoj fascinantnoj zemlji i zahtjevnoj moto-destinaciji, a dotaknut će se i Turske i Irana.

Boris Rukavina autor je putopisnih knjiga ‘Euroazijske priče i jedna afrička’ (2017.), ‘Priče iz daljina : motorom od Zagreba do Vladivostoka’ (2019.) te najnovijih ‘Putovati motorom : priručnik za motoriste, putnike i one koji se tako osjećaju’ (2023.) i ‘Island – Himalaja: u pet moto priča’ (2023.) koju će ujedno i predstaviti na predavanju u utorak, 13. veljače u 18 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist