DuList IN

KAKO ĆE DUBROVAČKI PAROVI PROSLAVITI VALENTINOVO? Upoznali se baš na taj dan… Večera… Spa… Cvijeće…

parovi valentinovo novo

Valentinovo – dan koji jedni vole, obilježavaju i slave, a drugi ga pomalo čak i s prezirom gledaju kao neku nametnutu komercijalnu amerikaniziranu budalaštinu. Ipak, većina dubrovačkih parova, svatko na svoj način, će ga obilježiti. Pitali smo ih kako.

Maja Grgić i Niko Novaković

maja grgic
Niko i ja jako volimo baš taj datum u godini. Najdraži nam je jer smo baš taj dan postali par tako da ga s veseljem iščekujemo i uvijek ga proslavimo uz neku večeru ili si priuštimo neki dan u spa što ćemo vjerojatno napraviti i sada. Otići ćemo u neki spa cijeli dan i navečer na neku lijepu romantičnu večeru uz čašu vina. Tako da to će biti dan za uživanje.

Šime i Ana Zubčić

sime suzbcic
Žena i ja nemamo običaj kupovanja poklona za Valentinovo, osim malo cvijeća kao izuzetak, nego si poklonimo vrijeme za jedan izlazak na večeru. Posvetimo vrijeme jedno drugom, dakako bez djece zahvaljujući nonu i noni koji ostanu sa svojom unučadi. Doduše, zbog naših obveza to najčešće ne bude na samo Valentinovo ako je to preko tjedna, nego za prvi vikend, no bitno je da se proslavi.

Ivona i Goran Mratinović

ivona i gogo
Moj dragi i ja definitivno nismo oni tipovi koji kažu – volimo se svaki dan pa što će nam Valentinovo? Mi se volimo svaki dan, ali obično ne propuštamo prilike za pokazati jedno drugome koliko nam je stalo do našeg braka, a jedna od tih prilika svakako je i Valentinovo. Ljudi, ma koliko se vole, u životu se moraju boriti s različitim izazovima i puno, puno obveza pa se znaju na neki način udaljiti, zanemariti neke male znakove pažnje i te lijepe ‘spojeve’ koji nas podsjećaju zašto smo se zaljubili i odabrali baš tu osobu za dijeliti život i sebe s njom. Uostalom, i moj suprug i ja smo ljudi koji jako i istinski vole život pa ne propuštamo prilike za male, ali lijepe užitke koji bi nam ga obogatili. Slavimo i obilježavamo baš sve. Nekad obradujemo jedno drugo nekom sitnicom, nekad ne. Ono što nam je puno važnije je stvaranje tih lijepih uspomena za Valentinovo jer su one zapravo neprocjenjive, a često ne koštaju baš ništa.

Nila i Seba

nila i seba web
I nismo ni trepnuli, i kao da je ono lanjsko bilo jučer – evo opet Valentinova! A nama se ništa bitno nije promijenilo, osim što iz godine u godinu valentinovske želje postaju jednostavnije: da nam ljubav potraje i da nas snaži kad se čini da je teško, da se i dalje radujemo svakom zajedničkom danu bez stresa, i da dijelimo trenutke u kojima uživamo. Nikakve posebne planove za Valentinovo ove godine nemamo. Vjerojatno ćemo sebi priuštiti kakvu večericu negdje vanka, tek toliko da se simbolično obilježi. Sve drugo lijepo što se neplanirano dogodi, bit će dobrodošlo, samo da smo zdravi i zajedno!

Ivana i Ivica Hajdić

ivica hajdic web
Ne slavimo taj dan kao nekakav ekstra poseban, tek ruža ili neka sitnica kao znak pažnje jedno drugom ako se sjetimo. Za mene osobno taj dan je nekako prekomercijaliziran, više sam zagovornik normalnosti, pažnje prema supružnici / supružniku i međusobnog poštivanja i podržavanja tijekom cijelog života bez nekih paradnih manifestacija. Voljeti se, poštivati i biti oslonac jedno drugome i kad vam okolnosti nisu naklonjene, po meni je puno bitnije od tog jednog pomalo nametnutog Dana Ljubavi. Moji roditelji nisu znali što je Valentinovo a voljeli su se cijeli život.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist