Zanimljivosti

“Most će biti izgrađen, usprkos svemu!”

Predsjednica udruge „Gradimo Pelješki most“ Branka Šeparović održala je u utorak navečer novo predavanje o ideji skupljanja novca za izgradnju mosta, ali i predstavila izgled dva anđela koji će krasiti most nakon izgradnje.

– Glavna poruka jest da će most biti sagrađen usprkos svemu i to na jedini mogući način, novcem prikupljenim od dobrovoljnih priloga. Tako je sagrađeno sve vrijedno i velebno kroz povijest pa se valja nadovezati na tu dobru tradiciju – kazala je tom prilikom Šeparović.

– Ne mislite valjda da je slučajno osobna iskaznica izrađena tako da završavamo na Komarni i da su svi ovi cirkusi oko mosta slučajni? Sve je to povezano, no nećete vjerovati nama su pomogli anđeli – istaknula je Šeparović, dodavši kako je riječ tek o minijaturnoj replici, jer oni 'pravi' bit će visoki četiri i pol metara.

– Bili smo kod predsjednika države, Sabora i Vlade, kao i kod ministra Linića. Svi su mi rekli da je to vrlo lijepo i da mi čestitaju, ali da sigurno nećemo skupiti niti kune jer da siromašni nemaju, a bogati ne daju – rekla je Šeparović.

Najavila je kako će sav novac, kad bude skupljen, jednim potpisom biti prenesen u državni proračun. Ako pak ne uspije u svojoj namjeri i do 1. listopada novca ne bude dovoljno, Šeparović namjerava zatvoriti udrugu, a novac vratiti svim donatorima, i to s kamatama.

Pročitajte još

T POD DEMO Dubrovački tim osmislio uređaj za čišćenje mora

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Otvorena Zračna luka Dubrovnik

Dulist

UZ MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U kinu film, na internetu predavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija