Grad

MODERNIZACIJA ‘Umukle’ dubrovačke sirene ipak će dobiti zvuk

MODERNIZACIJA 'Umukle' dubrovačke sirene ipak će dobiti zvuk

Nakon što su sredinom studenog sirene za uzbunu u Dubrovniku ‘šutjele’ umjesto da se oglase u znak žalosti zbog masakra u Parizu, izgleda da bi se nakon više od četiri mjeseca ipak trebale osposobiti.

Naime, sirenama za uzbunu upravlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a razlog njihovog tadašnjeg neoglašavanja bio je kvar na centralnom upravljačkom ormariću. ‘Krivac’ za taj kvar bio je udar groma, a tada su iz DUZS-a najavili kako se njegov popravak tek čeka, jer je to odgovornost njihovog središnjeg ureda.

Danas je konačno iz gradske uprave stigla i najava kako bi se problem trebao riješiti modernizacijom i rekonstrukcijom sustava. To podrazumijeva zamjenu pneumatskih sirena elektroničkim sirenama i nabavu novog modernog sustava za upravljanje sirenama, a za što je potrebno osigurati oko 450.000 kuna.

– Grad Dubrovnik spreman je iz svog Proračuna izdvojiti oko 300.000 kuna kako bi pomogao Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u realizaciji ovog projekta – kazao je na sastanku s predstavnicima DUZS-a gradonačelnik Andro Vlahušić, dok je ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić izjavio kako je ‘uspostava novog sustava za uzbunjivanje u Dubrovniku jedan je od prioriteta DZUS’.

Živi bili pa vidjeli. Ili bolje reći – čuli!

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist